Germania - Ucraina, meci amical, este programat, luni, 12 iunie, de la ora 19:00, pe Weserstadion din Bremen, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Germania a ales să sărbătorească meciul său cu numărul 1.000 într-un amical cu Ucraina, alături de care vrea să transmită un mesaj internaţional în contextul invaziei declanşate pe 24 februarie 2022 de către Rusia.

Germania, gazda turneului final Euro 2024, nu este implicată în campania de calificare şi are programate trei amicale doar în această lună, cu Ucraina pe 12 iunie la Bremen, apoi cu Polonia pe 16 iunie la Varşovia şi cu Columbia, pe 20 iunie la Gelsenkirchen.

„Partida cu numărul 1.000 este un eveniment cu totul special. Vrem să-l folosim ca să transmitem un semnal clar pentru pace şi înţelegere internaţională, împotriva războiului şi distrugerii. De aceea, acea partidă va fi cu Ucraina, de fapt, pentru Ucraina”, a declarat preşedintele federaţiei germane de fotbal, Bernd Neuendorf.

Echipa lui Hansi Flick a jucat ultima partidă oficială la Campionatul Mondial din Qatar, scor 4-2 cu Costa Rica, în faza grupelor, dar Nationalmannschaft n-a reuşit să treacă în fazele eliminatorii.

Germania a mai jucat de atunci două partide amicale, ambele acasă, 2-0 cu Peru (Fullkrug 12, 33) şi 2-3 cu Belgia (Fullkrug 44p, Gnabry 87 / Carrasco 6, Lukaku 9, De Bruyne 78).

Ucraina face parte din Grupa C a preliminariilor pentru Euro 2024 şi a pierdut prima partidă, 0-2 în deplasare cu Anglia (Kane 37, Saka 40), în condiţiile în care ceilalţi adversari sunt Italia, Macedonia de Nord şi Malta (primele două clasate se califică direct la turneul final din Germania).

În această lună, echipa interimarului Ruslan Rotan (numit până când fostul mare internaţional Serhii Rebrov, în acest moment sub contract cu Al Ain, în Emiratele Arabe Unite, va putea prelua echipa) va mai disputa două meciuri oficiale, în deplasare, pe 16 iunie, cu Macedonia de Nord, şi la Trnava (Slovacia), pe 19 iunie, cel considerat acasă cu Malta.

Ucraina nu a câştigat niciodată cu Germania, iar în ultima partidă directă, disputată pe 14 noiembrie 2022 în Liga Naţiunilor, nemţii s-au impus pe teren propriu, la Leipzig, cu 3-1 (aceştia câştigaseră şi în tur, la Kiev, cu 2-1).

Echipa probabile

Germania: Ter Stegen - Wolf, Kehrer, Ginter, Raum - Goretzka, Kimmich - Gnabry, Wirtz, Werner – Fullkrug

Ucraona: Trubin - Karavaev, Svatok, Matviienko, Mykolenko - Sudakov, Stepanenko, Zinchenko - Malinovksy, Yaremchuk, Mudryk.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Germania - Ucraina.

Germania - Ucraina GG


Cotă 1,90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol