​Real Madrid - Barcelona, meci contând pentru prima manşă a semifinalelor din Cupa Spaniei, este programat, joi, 2 martie, de la ora 22:00, pe Santiago Bernabeu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Real Madrid şi Barcelona se întâlnesc într-un nou episod din El Clasico, de data aceasta în semifinalele din Copa del Rey, câştigătoarea „dublei” urmând să joace finala competiţiei cu învingătoarea din „duelul nordului”, Osasuna - Athletic Bilbao.

Înaintea manşei a doua, programată pe 5 aprilie, pe Camp Nou, Barcelona şi Real Madrid se vor întâlni şi în meciul din returul campionatului, pe 19 martie, tot în Catalonia.

Cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori în acest sezon, mai întâi în campionat, pe 16 octombrie 2022, când Real Madrid s-a impus în faţa celor de la Barcelona cu 3-1 (Benzema 12, Valverde 35, Rodrygo 90+1p / Ferran 83), apoi în finala Supercupei Spaniei, la Riad, pe 15 ianuarie 2023, când catalanii au câştigat cu acelaşi scor, 3-1 (Gavi 33, Lewandowski 45, Pedri 69 / Benzema 90+3).

Real Madrid este pe locul 2 în LaLiga, cu 52 de puncte după 23 de etape, la şapte puncte în urma rivalei Barcelona, şi aşteaptă derby-ul după egalul de pe teren propriu cu Atletico Madrid, scor 1-1 în campionat, într-un meci în care a avut un om în plus din minutul 64.

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti a ajuns în semifinalele din Cupa Spaniei după ce a trecut cu 1-0 de Cacereno (d), cu 3-2 de Villarreal (d) şi cu 3-1 de Atletico Madrid (a), meciuri disputate într-o singură manşă.

Real Madrid are în palmares 19 trofee ale Cupei Spaniei, cel mai recent fiind cucerit în 2014, după 2-1 într-o finală cu Barcelona disputată la Valencia.

Barcelona este lider în campionat, cu 50 de puncte acumulate în 23 de partide, cu şapte puncte mai multe decât rivala Real Madrid, şi vine pe Santiago Bernabeu după ce a pierdut surprinzător în ultima etapă din LaLiga, 0-1 în deplasare cu Almeria.

Până în această fază a competiţiei, echipa antrenată de Xavi Hernandez a trecut cu 4-3 de Intercity Alicante (d), cu 5-0 de Ceuta (d) şi cu 1-0 de Real Sociedad (a), de asemenea întâlniri decise într-o singură manşă.

Barcelona a câştigat Cupa Spaniei de 31 de ori (record naţional), ultima dată în 2021, scor 4-0 în finala cu Athletic Bilabo disputată la Sevilla.

Echipele probabile

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Nacho - Modric, Tchouameni, Camavinga - Valverde, Benzema, Vini Jr (accidentaţi: Alaba, Mendy, Rodrygo).

FC Barcelona: Ter Stegen - Kounde, Araujo, Christensen, Balde - Gavi, Busquets, De Jong - Raphinha, Ansu Fati, Ferran (accidentaţi: Pedri, Dembele, Lewandovski).

Superbet oferă cota 1,70 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Real Madrid - Barcelona.

Real Madrid - Barcelona GG


Cotă 1.70


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol