Este un final de săptămână încins în fotbalul din Anglia și în Italia, unde campioanele urmează să se decidă în ultima etapă.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Centrul de interes al rundei a 38-a din Premier League se ține duminică, 22 mai, de la ora 18:00. În timp ce, pe "Anfield Road", Liverpool va fi pusă la încercare de Wolverhampton, liderul Manchester City se află la mâna lui, pentru a termina pe prima poziție, în duelul cu Aston Villa. Remiza nu le este suficientă "cetățenilor", așa că vor ataca din primul minut. În schimb, Aston Villa are locul 14 asigurat.

În ianuarie, ecartul dintre City și Liverpool a fost, la un moment dat, de 14 puncte, însă acum "cormoranii" au șansa unui titlu istoric. Marți seară, Liverpool a învins la Southampton și a strâns iarăși diferența în clasament.

Cu un punct în spatele trupei lui Guardiola, Jurgen Klopp așteaptă ca Gerrard și Aston Villa să facă un egal pe "Etihad", dar recunoaște că șansele ca un astfel de rezultat să vină sunt destul de mici.

"Dacă aș fi în situația lui City, nu m-aș considera campion încă. Din postura în care sunt acum, pe locul 2, vă spun că nu cred că City va pierde titlul, dar vorbim de fotbal. Dar mai întâi trebuie să ne câștigăm noi meciul cu Wolves, înainte să sperăm la un ajutor de la Villa, nu e ca și cum noi avem cele 3 puncte asigurate. E posibil să luăm campionatul, dar nu e o chestiune probabilă. Nu ne-am dat bătuți niciodată, sperăm. Fotbalul e ciudat uneori, dar va fi greu pentru Villa, mai ales că a avut meci și joi (n.r. cu Burnley, restanță)", a mai spus neamțul.

City a pierdut tot în acest sezon: de la cele două cupe interne până la Liga Campionilor, unde a scăpat printre degete accesul în marea finală. Aston Villa n-are nimic de apărat. Steven Gerrard visează să stea, într-o zi, pe banca echipei sale de suflet, iar trimiterea titlului către Liverpool ar fi încă un gest menit să-i crească acțiunile.

Liverpool este relaxată. A pus deja mâna pe două trofee, Cupa Ligii și Cupa Angliei, cu perspectiva să facă tripla, dacă o va învinge pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor. În tur, City a dispus de Villa cu 2-1. De fapt, acesta este scorul înregistrat în 3 din ultimele 4 jocuri directe.

Superbet propune cota 2.45 pentru GG (ambele marchează).

Manchester City vs Aston Villa
Cotă
GG (ambele marchează) 2.45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol