Cel mai palpitant meci de baraj pentru menținerea/promovarea în prima divizie de fotbal a României se dă pe "Cluj Arena", sâmbătă, 21 mai, de la ora 20:30, între Universitatea Cluj și FC Dinamo. După București și Craiova, și Cluj ar putea avea două reprezentante în Liga 1, dacă "studenții" vor izbuti să-i trimită în "B" pe "roș-albi".

Pontul zileiFoto: Profimedia

Universitatea Cluj și Dinamo au în spate două galerii înfrâțite. Mai mult, gruparea "câinilor roșii" are trecere bună în Ardeal, unde deține principalul bazin cu fani din afara Capitalei.

Universitatea Cluj n-a izbutit promovarea directă, performanță atinsă de Petrolul Ploiești și de Hermannstadt Sibiu, așa că trebuie să accepte situația rezultată la finalul celor 10 runde de play-off.

"Sincer, 99% știam că vom merge la baraj. Ne așteaptă două meciuri în care, sperăm noi, să ne ridicăm la nivelul echipei de Liga 1, Dinamo. Păcat că nu am reușit să ne calificăm direct în Liga 1.

Toată lumea îmi dă o șansă de 1%. Eu cred în acest 1%. Am mare încredere în băieții mei. Vor fi două jocuri în care sper să facem o figură frumoasă. Să fim puternici, mai ales din punct de vedere mental, să punem probleme și, de ce nu, să promovăm.

(De ce 1%?) Nu știu. Toată lumea asta spune: că este Dinamo, că nu va retrograda niciodată din Liga 1. Este o idee din aceasta preconcepută și atunci, până la urmă, noi acceptăm opinia fiecăruia, dar credem în șansa noastră. Noi trebuie să demonstrăm pe teren. Eu îmi doresc cei mai buni arbitrii din România și echipa cea mai bună să promoveze", a declarat antrenorul ardelenilor, orădeanul Erik Lincar, fost fotbalist la Steaua.

La Dinamo, fosta conducere a agitat apele. După ce le-a interzis să folosească sigla în scopuri comericiale, Nicolae Badea le-a oferit jucătorilor și antrenorilor un dineu, marți seară, la un restaurant aflat pe malul lacului Herăstrău. Asta i-a deranjat pe actualii actualii șefi, momentul fiind socotit unul total nepotrivit.

"Nu am fost invitat la dineu și nici nu aș fi vrut. Nu cred că e momentul de petreceri, ne aflăm în pregătirea unui baraj. Domnul Badea nu mai sponsorizează Dinamo. A fost un contract de sponsorizare, desfășurat înainte de procedura de insolvență, dar atât. Nu am informații certe, dar cred că nici jucătorii nu au mai primit bani de salarii de la Badea", a spus administratorul-delegat Răzvan Zăvăleanu.

Dinamo pornește cu prima șansă în play-off, așa cum a admis și Lincar. Sunt două argumente principale în sprijinul acestui statut: căderea de formă a ardelenilor din final de sezon și experiența mai mare a dinamoviștilor, conduși de un tehnician mai călit în mari bătălii, cehul Dusan Uhrin. Dinamo s-ar mulțumi și cu o înfrângere la limită, pentru a încerca să întoarcă soarta calificării în retur. De soarta acestui duel se leagă și viitorul multor jucători dinamoviști.

Superbet dispune de cota 7.5 pentru 1-0 scor corect.

Universitatea Cluj vs FC Dinamo
Cotă
1-0 scor corect 7.5

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol