​Spania tremură pentru locul său în optimile de finală. Ghinionul unor ratări mari și intervențiile eroice ale portarului advers s-au opus unei victorii cu Suedia. S-a terminat 0-0, primul de la Euro. Trupa iberică păstrează avantajul terenului propriu și la meciul al doilea din grupă. Cu Polonia se joacă tot la Sevilla, dar un rezultat de egalitate nu mai este suficient.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Grupa E: Spania - Polonia (ora 22.00, Sevilla, Pro TV)

Lovit puternic de COVID, lotul iberic face cu greu față concurenței în Europa. Selecționerul Luis Enrique și-a asumat schimbul de generații, dar nu va fi iertat, dacă nu va trece de grupe. Au apus vremurile în care mijlocul terenului era ținut de starurile Xavi și Iniesta.

Sau măcar Sergio Busquets. Acum, selecționerul improvizează de la un meci la altul, mai cu seamă că Busquets, care fusese desemnat căpitan, s-a îmbolnăvit de virusul nebun și a părăsit cantonamentul.

Cu toate astea, nu este nici tristețe și nici plictiseală în baza de pregătire a ibericilor. Echipa medicală a Spaniei a prezentat camera hiperbarică pe care o folosește pentru recuperarea după efort.

Dincolo, la polonezi, nu este liniște. Echipa scârțâie. Destui văd Polonia la nivelul Turciei și Macedoniei de Nord, formații care n-au adunat niciun punct. Eșecul în fața Slovaciei a uimit, dar nu putea fi altceva, cât timp Robert Lewandowsky n-a fost cel de la Bayern Munchen, iar eliminarea unui om a lăsat echipa șchioapă și fără plămâni.

Un alt lider al vestiarului, Wojciech Szczesny, a avut impact negativ în meci. Autogolul său l-a transformat în dușman al poporului. Jucătorul de la Juventus Torino a devenit primul portar care înscrie în propria poartă la un Campionat European. Marina, partenera goalkeeperului, a postat pe Facebook un răspuns pentru cei care i-au jignit iubitul în orele de după partidă. A primit la schimb insulte și ironii.

Fortuna oferă cota 2,32 pentru pariul că Spania, motivată să dea primul gol la Euro, va deschide scorulîn primele 27 de minute.