Președintele Federației Internaționale de Automobilism (FIA), Mohammed Ben Sulayem, se confruntă cu o investigație privind influențarea rezultatului unei curse de Formula 1.

Formula 1Foto: LiveMedia / ddp USA / Profimedia

>> Formula 1: Max Verstappen a câștigat MP al Bahrainului

Mohammed Ben Sulayem, acuzat că a influențat rezultatul MP de Formula 1 al Arabiei Saudite

Un denunţător a declarat pentru FIA că Ben Sulayem ar fi intervenit pentru a anula o penalizare acordată lui Fernando Alonso de la Aston Martin la Marele Premiu al Arabiei Saudite din 2023.

Acuzaţia se află într-un raport al unui ofiţer de conformitate al FIA către comitetul de etică.

Acuzaţia făcută de denunţător este că Ben Sulayem l-a sunat pe şeicul Abdullah bin Hamas bin Isa Al Khalifa - vicepreşedintele FIA pentru sport pentru regiunea Orientului Mijlociu şi a Africii de Nord, care se afla în Arabia Saudită pentru cursă în calitate oficială - şi i-a spus clar că este de părere că sancţiunea lui Alonso ar trebui să fie revocată.

Alonso primise o penalizare de 10 secunde pentru lucrări efectuate la maşina sa în timp ce executa o penalizare anterioară de cinci secunde.

Raportul, întocmit de ofiţerul de conformitate Paolo Basarri, arată că denunţătorul a raportat că Ben Sulayem „a pretins comisarilor să anuleze decizia lor de a acorda” sancţiunea lui Alonso, scrie News.ro.

În italiană, cuvântul „pretendere” înseamnă a cere sau a aştepta.

Comitetul de etică probabil va avea nevoie de patru până la şase săptămâni pentru a-şi emite un raport.

Sancţiunea în cauză îl coborâse pe Alonso de pe locul trei - în spatele piloţilor Red Bull Sergio Perez şi Max Verstappen - pe locul patru, şi după George Russell de la Mercedes. Retragerea penalizării l-a readus pe podium.

>> Formula 1: Tatăl lui Max Verstappen cere îndepărtarea șefului echipei Red Bull

>> Formula 1: Șeful Mercedes explică rezultatele dezamăgitoare obținute în MP din Bahrain