Directorul general al celor de la Red Bull, Christian Horner, va rămâne în funcție, după ce ancheta internă l-a declarat nevinovat de „comportamentul inadecvat” de care fusese acuzat de către o angajată.

Christian HornerFoto: David Davies / PA Images / Profimedia

>> Începe un nou sezon din Formula 1 - Programul Marelui Premiu din Bahrain

Christian Horner rămâne director general al Red Bull

Compania austriacă producătoare de băuturi energizante care deţine echipa de F1 a emis un comunicat după o anchetă independentă, înaintea cursei de deschidere a sezonului, din weekend, din Bahrain.

„Red Bull poate confirma că plângerea a fost respinsă”, a precizat un purtător de cuvânt al Red Bull. „Red Bull este încrezătoare că ancheta a fost corectă, riguroasă şi imparţială”.

Horner, care este căsătorit cu fosta componentă a Spice Girls Geri Halliwell, negase acuzaţiile şi a continuat să conducă echipa în timpul investigaţiei.

Conducătorul în vârstă de 50 de ani urma să ajungă miercuri în Bahrain, iar rezultatul investigaţiei privind conduita necorespunzătoare a înlăturat un nor care plana asupra unei echipe care a câştigat toate cursele de anul trecut, cu excepţia uneia.

„Raportul investigaţiei este confidenţial şi conţine informaţii private ale părţilor şi ale terţilor care au participat la investigaţie şi, prin urmare, nu vom face alte comentarii din respect pentru toţi cei implicaţi”, a precizat Red Bull, conform News.ro.

„Red Bull va continua să se străduiască să îndeplinească cele mai înalte standarde la locul de muncă”, se menţionează în comunicat.

În comunicat se precizează că reclamanta are dreptul de a face apel.

>> Scandal la RedBull, înaintea noului sezon de Formula 1 – Directorul general, în mijlocul unei anchete interne

>> Formula 1: Șeful Red Bull reacționează după ce a fost acuzat de „comportament inadecvat" faţă de o angajată

>> Suma pe care ar fi plătit-o șeful Red Bull pentru a evita scandalul momentului din Formula 1