De la accidentul suferit la schi în urmă cu 10 ani, starea fostului pilot de Formula 1 Michael Schumacher a rămas un mister pentru fanii săi, dar ultimele informații arată un progres al germanului.

Michael Schumacher (arhiva)Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

>> 10 ani de la teribilul accident de schi care i-a schimbat definitiv viața lui Michael Schumacher

Fostul pilot Johnny Herbert anunță că Michael Schumacher ar putea sta la masă cu familia

Într-un interviu acordat recent, fostul pilot britanic de Formula 1 Johnny Herbert a dezvăluit noi detalii despre Michael Schumacher.

Acesta a anunțat că germanul poate să stea la masă, dar că informațiile pe care le are nu sunt „la prima mână”.

„Aud știri doar la mâna a doua. Știu de la cei din Formula 1 că stă la masă, dar nu pot decât să citesc printre rânduri.

Nu am auzit prea multe detalii de la familie și este de înțeles. Întotdeauna au păstrat totul secret despre viața privată.

Ne-ar plăcea tuturor să știm că lucrurile merg înainte într-un mod pozitiv. Dar pentru că nu avem aceste informații, putem doar să presupunem că nu se află într-o poziție care să îi permită șanse de recuperare” – a declarat Herbert, conform Daily Mail.

La 29 decembrie 2013, abia retras din Marele Circ, pilotul german a căzut violent în cap pe când schia la Méribel, unde îşi petrecea sărbătorile de iarnă alături de familie.

Victimă a unui traumatism cranian, el a rămas în comă la spitalul din Grenoble timp de mai multe luni, până în iunie 2014, când a fost transportat în Elveţia.