Toto Wolff, șeful Mercedes, a scăpat de acuzația pentru conflict de interese, iar acum Lewis Hamilton a intervenit luându-i apărarea soției acestuia și cerând schimbări la Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

Lewis HamiltonFoto: James Moy / PA Images / Profimedia

Lewis Hamilton o apără pe Susie Wolff: „Există anumite persoane din conducerea FIA care încearcă să ne tragă înapoi”

Pilotul britanic consideră că Susie Wollf a fost tratată într-un mod „inacceptabil” de organismul de conducere al Formulei 1.

Locul trei la general în acest sezon, Hamilton a făcut aceste declarații înaintea galei de premiere de sfârşit de an organizată de FIA în Azerbaidjan.

„O săptămână cu adevărat dezamăgitoare să vedem că organismul de conducere al sportului nostru a încercat să pună la îndoială integritatea uneia dintre cele mai incredibile femei lider pe care le-am avut vreodată în sportul nostru. Fără a pune întrebări, fără nicio dovadă. Şi apoi doar cerându-şi scuze la sfârşit, iar asta este inacceptabil.

Există o luptă constantă pentru a îmbunătăţi cu adevărat diversitatea şi incluziunea în cadrul industriei, dar se pare că există anumite persoane din conducerea FIA care, de fiecare dată când încercăm să facem un pas înainte, încearcă să ne tragă înapoi, iar acest lucru trebuie să se schimbe” - Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial.

Susie Wolff conduce campionatul feminin F1 Academy, la care participă toate echipele de Formula 1, şi îi raportează direct directorului general al Formulei 1, Stefano Domenicali.

Ea a declarat că a primit jigniri online după ce FIA a anunţat că analizează speculaţiile din presă privind transferul de informaţii confidenţiale între un director de echipă şi un angajat al Formulei 1.

Organismul de conducere a făcut un pas înapoi joi, după ce familia Wolff a fost identificată public ca fiind cea implicată şi după ce rivalii Mercedes au negat că ar fi depus vreo plângere împotriva vreunuia dintre ei.

Toto Wolff a precizat, într-un comunicat emis prin intermediul Mercedes, că există un schimb juridic în curs de desfăşurare cu FIA.

„Aşteptăm o transparenţă totală cu privire la ceea ce a avut loc şi de ce, şi ne-am rezervat în mod expres toate drepturile legale” - Toto Wolff.

Episodul a fost interpretat ca parte a unei lupte mai mari pentru putere între FIA, condusă de emirul Mohammed Ben Sulayem, şi Formula One Management (FOM), deţinută de Liberty Media, şi echipe, scrie Reuters.