​Departamentul însărcinat cu conformitatea din cadrul Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) a anunţat că analizează un potenţial conflict de interese care îl vizează pe Toto Wolff, șeful echipei Mercedes, informează AFP și Reuters.

Toto WolffFoto: DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Toto Wolff, vizat de o anchetă a FIA pentru conflict de interese

Fără a cita numele sau echipa, FIA a precizat că „a luat cunoştinţă de speculaţiile din mass-media cu privire la acuzaţia că informaţii confidenţiale au fost transmise unui director de echipă de Formula 1 de către un membru al personalului FOM”, societatea care deţine drepturile comerciale ale Formulei 1.

„Departamentul de Conformitate al FIFA studiază problema", a adăugat FIA într-un comunicat.

Presa de specialitate a făcut legătura între Toto Wolff, conducătorul echipei Mercedes, şi soţia sa Susie Wolff, director general al F1 Academy, competiţia feminină administrată de FOM.

Lansarea anchetei de către FIA a fost dezvăluită iniţial de presa de specialitate, ceea ce a dus la reacţii din partea FIA şi Mercedes.

„Luăm act de comunicatul publicat de FIA în această seară (marţi), care se face ecoul acuzaţiilor nefondate venite de la un singur organ de presă.

Echipa nu a primit nicio informaţie de la Departamentul de Conformitate al FIA pe acest subiect şi a fost foarte surprinsă să afle de existenţa acestei anchete prin intermediul mass-media.

Respingem complet aceste acuzaţii privind integritatea şi conformitatea managerului nostru de echipă”, explică purtătorul de cuvânt al Mercedes într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Susie Wolff, care a fost anterior șefă de echipă în Formula E, a declarat pe Instagram că se simte „profund insultată, dar din păcate nu este surprinsă” de acuzații.

„Este descurajant faptul că integritatea mea este pusă sub semnul întrebării într-un asemenea mod, mai ales când pare să aibă la bază un comportament intimidant și misogin și se concentrează pe statutul meu marital mai degrabă decât pe abilitățile mele.

De-a lungul carierei mele în sporturile cu motor am întâlnit și depășit numeroase obstacole și refuz să las aceste acuzații nefondate să umbrească dedicarea și pasiunea mea pentru F1 Academy” - Susie Wolff pe Instagram, citată de Reuters.