Max Verstappen s-a clasat pe locul 1 în Marele Premiu al Australiei, dar campionul en-titre a avut un mesaj pentru rivalul Lewis Hamilton, pe care l-a acuzat că nu a respectat regulamentul imediat după startul cursei.

Max VerstappenFoto: DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Max Verstappen, aproape de a-l acroșa pe Lewis Hamilton după ce britanicul a forțat un viraj

Cursa din Australia a fost una de-a dreptul nebună, iar Max Verstappen a avut destul de multe emoții până la final.

Campionul en-titre nu a avut parte de cel mai bun start al său, chiar dacă a plecat din pole position, fiind depășit atât de către George Russell, cât și de către Lewis Hamilton.

George Russell l-a depășit pe olandez fără incidente, însă Lewis Hamilton a forțat destul de mult la un viraj și a fost aproape de a fi acroșat de către rivalul Max Verstappen.

La finalul cursei, olandezul a avut un mesaj pentru pilotul celor de la Mercedes, pe care l-a acuzat de încălcarea regulamentului.

„Din partea mea, am încercat doar să evit contactul, este destul de clar în regulament ce este permis să să facă acum pe exterior, dar clar, regulile nu se respectă. Dar e în regulă. Am avut un ritm bun, am trecut de el oricum (Hamilton), dar este ceva de luat în considerare la următoarele curse.” - a precizat Max Verstappen, potrivit f1.com.

Pilotul celor de la Red Bull a subliniat însă că a fost încântat de modul cum s-a comportat mașina.

„Am avut un început foarte prost. În turul 1 am fost atent pentru că aveam multe de pierdut, iar ei (n.r. piloții Mercedes) aveau multe de câștigat. Cred că ritmul mașinii a fost rapid, s-a văzut asta. Imediat am fost aproape, așteptând ca DRS-ul să se deschidă, să am șansa de a trece în față.

Au fost și acele steaguri roșii, primul poate că îl poți face, dar al doilea nu prea l-am înțeles. A fost un pic de haos, dar am supraviețuit la toate, am avut din nou ritm bun pe mașină astăzi și am câștigat, ceea ce, desigur, este cel mai important.

Este grozav să câștig aici, e prima mea victorie. A trecut ceva timp și pentru echipă de când nu s-a mai câștigat, așa că sunt foarte, foarte fericit. De asemenea, este grozav să văd că fanii se distrează. Au avut de îndurat o lungă așteptare toată ziua, așa că le mulțumesc și lor pentru că au rămas pe aici.” - a spus Verstappen.