Lewis Hamilton (37 de ani) are parte de un start de sezon foarte slab, multiplul campion mondial bifând doar un loc 13 la ultimul Mare Premiu, cel de la Emilia Romagna. Britanicul nu poate fi luat în seamă sub nicio formă în lupta pentru titlu, iar Ralf Schumacher, fost pilot în Formula 1, spune că Lewis nu mai este primul nici măcar în sânul echipei Mercedes.

Lewis HamiltonFoto: Hoch Zwei / Zuma Press / Profimedia

Lewis Hamilton, mai lent și decât coechipierul George Russell

Într-un interviu pentru Sky Sports Germania, fostul pilot al celor de la Jordan, Williams și Toyota spune că Hamilton nu mai este momentan cel mai rapid nici măcar la Mercedes, echipa de care aparține.

La cursa de la Emilia Romagna, George Russell (24 de ani), coechipierul lui Lewis, a încheiat pe locul al patrulea. Desigur, vorbim de același monopost.

„Lewis trebuie să se întrebe de ce George Russell este mult mai rapid decât el. Un loc 13 nu este, în mod evident, dorința lui Hamilton. Trebuie să recunoască însă pentru sine că Russell este cel mai bun pilot al echipei acum.

Dacă lucrurile vor continua la fel pentru câteva săptămâni, va fi interesant ce se va întâmpla la Mercedes, ar putea avea loc schimbări la nivel de ordine de echipă”, spune Ralf Schumacher pentru sursa citată.

Lewis Hamilton nu ar trebui totuși să se gândească la retragere

Ajuns la 37 de ani, Hamilton nu ar trebui totuși să se gândească la retragere, este de părere Ralf Schumacher.

Fostul pilot de Formula 1 îl vede pe britanic unul dintre cei mai rapizi din circuit, însă momentul pe care-l traversează nu este deloc unul fast.

„Sunt departe de a spune că Hamilton trebuie să se retragă, continuă să fie unul dintre cei mai rapizi din circuit. Noile reglementări le impun piloților să se adapteze, iar Lewis nu este neapărat obișnuit cu acest lucru.

De cealaltă parte, Russell este tânăr și în mod evident îi este mai ușor să facă acest lucru (n.r. să se adapteze)”, spune fratele legendarului Michael Schumacher.

Nu este doar vina celor de la Mercedes

Ralf Schumacher mai precizează că Hamilton ar trebui să-și reproșeze anumite lucruri, în condițiile în care cu același monopost George Russell a adunat până acum 49 de puncte în patru Grand Prixuri, față de cele 28 ale lui Lewis.

Rezultatele obținute de Lewis Hamilton în sezonul actual al Formulei 1

Marele Premiu din Bahrain - locul trei

Marele Premiu al Arabiei Saudite - locul 10

Marele Premiu al Australiei - locul patru

Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna - locul 13.

Următorul Grand Prix va avea loc în SUA, la Miami

Următorul Grand Prix din 2021 va fi Marele Premiu al Statelor Unite, cursă care se va disputa pe 8 mai.

Miami International Autodrome are o lungime de 5.41 de kilometri, totalul distanței care va fi parcursă fiind de 308.37 kilometri (57 de tururi). Va fi primul Grand Prix care va avea loc în această locație.

Formula 1, clasamentul piloților

1. Charles Leclerc (Ferrari) 86 puncte

2. Max Verstappen (RedBull) 59

3. Sergio Perez (RedBull) 54

4. George Russell (Mercedes) 49

5. Carlos Sainz (Ferrari) 38

6. Lando Norris (McLaren) 35

7. Lewis Hamilton (Mercedes) 28 etc.