Lewis Hamilton a bifat un nou rezultat sub așteptări, ocupând doar locul 14 la finalul Marelui Premiu de Formula 1 de la Emilia Romagna (cea mai slabă clasare a sezonului actual pentru britanic). Toto Wolff, șeful lui Mercedes, și-a cerut scuze multiplului campion mondial pentru rezultat, iar pilotul a recunoscut că este în afara luptei pentru un nou titlu mondial.

Lewis HamiltonFoto: Hoch Zwei / Zuma Press / Profimedia

Lewis Hamilton (Mercedes), septuplu campion mondial, a terminat doar pe locul al 14-lea (cea mai slabă clasare din acest sezon) la Imola.

La finalul cursei din Italia, Toto Wolff, șeful Mercedes, i-a cerut scuze lui Lewis Hamilton pentru monopostul pe care i l-au pus la dispoziție.

„Lewis, iartă-ne pentru ce a trebuit să conduci azi. Știu că monopostul a fost imposibil de condus și nu am obținut rezultatul scontat. A fost o cursă groznică pentru noi și nu am obținut ce ne-am propus”, i-a transmis Toto Wolff lui Hamilton prin stația radio la finalul cursei de la Imola.

„Este ok, Toto. Trebuie să continuăm să muncim din greu”, i-a răspuns Lewis Hamilton, Wolff replicând că vor ieși împreună din impasul în care se află.

Dialogul dintre Toto Wolff și Lewis Hamilton după MP de la Imola:

Lewis Hamilton: „Este clar că sunt în afara luptei la titlu în Formula 1”

După clasarea slabă din MP de la Imola, Lewis Hamilton a reiterat că nu are cum să se bată pentru un nou titlu mondial în acest sezon al Formulei 1, conform BBC.

„Sunt clar în afara luptei la titlu. Nu există dubii în privința acestui aspect.

Cu toții simțim problemele din ultima perioadă și lăsăm capul plecat. Încercăm să dăm tot ce avem mai bun. Nu vom renunța și mergem înainte” - Lewis Hamilton.

Plecat din pole-position, Max Verstappen (Red Bull Racing) s-a impus în Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, pe circuitul de la Imola, olandezul trecându-și astfel în cont a doua victorie din acest sezon.

Campionul mondial en-titre a fost urmat de coechipierul Sergio Perez și de Lando Norris (McLaren).

Rezultatele obținute de Lewis Hamilton în sezonul actual al Formulei 1

Marele Premiu din Bahrain - locul trei

Marele Premiu al Arabiei Saudite - locul 10

Marele Premiu al Australiei - locul patru

Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna - locul 14.