​Marc Marquez (Repsol Honda), sextuplu campion mondial la MotoGP, a obţinut, duminică, prima victorie după aproximativ 17 luni şi după ce în iulie 2020 a suferit o accidentare importantă.

Marc MarquezFoto: motogp.com

Marquez s-a impus în GP-ul Germaniei, a opta etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză.

Pentru spaniol este al 11-lea succes pe Sachsenring. El a obţinut opt succese la MotoGP, două la Moto2 şi unul la 125cc.

De asemenea, pe pentru Marquez este prima victorie după cea obţinută la 17 noiembrie 2019, la Valencia.

Duminică, pe locul doi s-a clasat portughezul Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing), iar pe trei a terminat francezul Fabio Quartararo (Yamaha), informează News.ro.

Marc Marquez a suferit, la 19 iulie 2020, o fractură de humerus drept la Marele Premiu al Spaniei, prima etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, ediţia trecută. Spaniolul a fost victima unei căzături dure cu patru tururi înainte de finalul cursei, în timp ce se lupta pentru locul 2, după o revenire spectaculoasă din coada plutonului. El a fost operat, la 21 iulie 2020, la Barcelona, de o triplă fractură la humerusul drept. Medicii au constatat că nervul radial nu a fost afectat şi i-au montat o placă de titan prinsă cu şuruburi pe osul fracturat.

Spaniolul a revenit la Jerez, unde era programat şi al doilea grand prix al sezonului, la 26 iulie 2020, cu gândul de a lua startul în cursă, însă a decis să renunţe după ce a efectuat câteva tururi în antrenamentele libere.

La 3 august, Marquez a fost supus, tot la Barcelona, unei a doua operaţii la braţul drept. La 4 decembrie, el a fost operat din nou, la Madrid.

Această ultimă operaţie a durat opt ore şi a constat în înlocuirea plăcii fixate pe humerus, intervenţia fiind completată cu o grefă osoasă. A fost necesară o nouă operaţie deoarece vindecarea osului era prea lentă.