Plecat din pole-position în Marele Premiu al Toscanei, desfășurat pe circuitul de la Mugello, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a obținut a 90-a victorie din carieră, apropiindu-se la o singură lungime de recordul lui Michael Schumacher. El a fost urmat de coechipierul său finlandez Valtteri Bottas și de thailandezul Alexander Albon (Red Bull Racing, aflat la primul podium din carieră). Cursa a fost marcată de mai multe accidente, organizatorii fiind nevoiţi să recurgă la oprirea acesteia cu două steaguri roşii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Startul a fost perturbat de două accidente la distanţă de câteva tururi, organizatorii fiind nevoiţi să recurgă la oprirea cursei cu un steag roşu, potrivit Agerpres.

Primul incident a implicat mai multe monoposturi, printre care Red Bull-ul lui Max Verstappen, plecat din poziţia a treia. Olandezul a coborât vertiginos în clasament după câteva viraje. Francezul Pierre Gasly, locul 16 pe grilă, dar învingător surprinzător la Monza acum o săptămână, a ajuns prins ca într-un sandviş între Alfa Romeo a lui Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean (Haas). Incidentul i-a împins pe Verstappen şi Gasly la abandon.

Aproape simultan, Sebastian Vettel (Ferrari) s-a lovit de MacLaren-ul lui Carlos Sainz. Germanul a reuşit însă să revină pe pistă după ce a trecut pe la standuri.

După opt tururi sub controlul safety car-ului, pe primul loc era Valtterri Bottas (Mercedes), care-l devansase pe coechipierul său Lewis Hamilton. În al 9-lea tur, când maşina de securitate se îndepărta, finlandezul a decis să nu accelereze, aşa cum regulamentul îi permitea. Rezultatul a fost o neînţelegere între piloţi, care a dus la abandonul lui Ocon, Latifi, Magnussen, Giovinazzi şi Sainz.

Cursa a mai fost întreruptă cu un steag roșu în turul 44, după ce Lance Stroll a ieșit în decor.

La interviul de la finalul cursei, Hamilton a purtat un tricou cu mesajul: "Arestaţi-i pe poliţiştii care au ucis-o pe Breonna Taylor". Taylor, o infirmieră de culoare, a fost ucisă de poliţişti, în martie, în apartamentul ei, potrivit News.ro.

Cum a arătat clasamentul final de la Mugello:

Clasament piloți:

1 Lewis Hamilton 190 puncte

2 Valtteri Bottas 135

3 Max Verstappen 110 etc.

Clasament constructori:

1 Mercedes 325 puncte

2 Red Bull 173

3 McLaren 106 etc.

Următorul Grand Prix din calendarul Formulei 1 va fi Marele Premiu al Rusiei, din data de 27 septembrie, de pe circuitul de la Soci.

Câștigătorii curselor disputate până acum:

1. Marele Premiu al Austriei - Valtteri Bottas

2. Marele Premiu al Stiriei - Lewis Hamilton

3. Marele Premiu al Ungariei - Lewis Hamilton

4. Marele Premiu al Marii Britanii - Lewis Hamilton

5. "70th Anniversary Grand Prix" - Max Verstappen

6. Marele Premiu al Spaniei - Lewis Hamilton

7. Marele Premiu al Belgiei - Lewis Hamilton

8. Marele Premiu al Italiei - Pierre Gasly

9. Marele Premiu al Toscanei - Lewis Hamilton.