Starea de sănătate a lui Alex Zanardi nu a evoluat în ultimele 24 de ore, rămânând "stabilă" şi "gravă", a anunţat luni spitalul din oraşul italian Siena, în care este internat fostul pilot de Formula 1.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Starea de sănătate a lui Alex Zanardi rămâne stabilă. A treia noapte de internare la terapie intensivă s-a desfăşurat fără schimbări. Starea clinică rămâne deci neschimbată în legătură cu parametrii cardiorespiratori şi metabolici, în timp ce tabloul neurologic rămâne grav.

Pacientul este sedat, intubat şi sub asistenţă respiratorie, iar prognosticul este rezervat. Echipa interdisciplinară care-l tratează pe pacient va evalua zilele viitoare toate acţiunile în scop diagnostic şi terapeutic care trebuie întreprinse", a indicat spitalul Santa Maria alle Scotte din Siena, într-un comunicat citat de L'Equipe.

Zanardi, 53 de ani, a fost supus vineri seara unei operaţii la cap, după un accident rutier petrecut pe când se afla pe bicicleta sa modificată pentru mâini. Italianul, cvadruplu campion paralimpic la ciclism, ale cărui picioare au fost amputate în urma unui accident petrecut în 2001, a fost lovit pe autostradă în apropiere de Pienza, la sud-est de Siena, informează Agerpres.

Agenţia italiană ANSA a relatat vineri că, potrivit unor surse, Zanardi a fost lovit de un camion pe autostradă.

Zanardi a cucerit două titluri de campion al Champ Car (actuala IndyCar) în SUA, în 1997 şi 1998. El a luat startul în 41 de Mari Premii de Formula 1, în marea majoritate pentru Lotus, între 1991 şi 1999, ultimul sezon fiind pentru Williams.

Fostul pilot de Formula 1 Alessandro Zanardi, în stare gravă după un accident rutier