Fostul pilot italian de Formula 1 Alessandro Zanardi, ale cărui picioare au fost amputate în urma unui accident, se află internat în stare gravă la spitalul din Siena, în urma unui accident rutier petrecut pe când se afla pe bicicleta sa modificată pentru mâini, transmite Reuters.

Alex ZanardiFoto: Captura YouTube

Spitalul Santa Maria alle Scotte a precizat că Zanardi (53 de ani), care şi-a pierdut picioarele în 2001, într-o cursă Champ Car în Germania, este supus unei intervenţii chirurgicale delicate la cap.

Agenţia italiană ANSA a relatat că, potrivit unor surse, Zanardi a fost lovit de un camion pe autostradă în apropiere de Pienza, la sud-est de Siena.

Spitalul a menţionat că Zanardi, cvadruplu campion paralimpic la ciclism, a fost adus la Siena cu o ambulanţă aeriană, în jurul orei locale 18:00 (19:00 în România).

Sky Italia relata că Zanardi concura în cursa ''Obiettivo Tricolore'' rezervată sportivilor paralimpici din Italia. Conform managerului naţionalei paralimpice de ciclism, Zanardi era conştient la sosirea sa la spital, potrivit Agerpres.