Lin Ye, psiholog din Shanghai, explica efectul pe care l-a produs Olimpiada de la Beijing pentru chinezii de rand, cei care odata cu festivitatea de incheiere au intrat intr-o stare de letargie si neliniste. Motivul: sindromul olimpic, cel care le transmite o stare de depresie.

"Multi amatori de sport care si-au petrecut o mare parte a timpului la televizor pentru a urmari Jocurile Olimpice au astazi un sentiment de pierdere si o predispozitie pentru a se lamenta. Va simtiti pierdut, letargic sau inca nelinistit pentru munca voastra? Acesta trebuie sa fie sindromul olimpic, un rau misterios care afecteaza numerosi suporteri chinezi de cand flacara s-a stins", au fost de parere mai multi experti psihologi.

"Telespectatorii si familiile lor au trait momente de placere si de bucurie. Atmosfera de acasa s-a imbunatatit", este de parere Lin Ye.

Jocurile Olimpice de la Beijing s-au desfasurat in perioada 8-24 august si au reprezentat un real succes atat din puncte de vedere al organizarii cat si al concursului in sine, nu mai putin de 38 de noi recorduri fiind consemnate.