​A fost exclus din lot si de la antrenamentele echipei pentru incalcarea repetata a obligatiilor contractuale. Nu mai face parte din planurile echipei Viola, dar nu se afla nici pe lista de transferuri.Pentru Fiorentina, fotbalistul Adrian Mutu nu mai exista. In aceste conditii, viitorul lui Adrian este incert, pentru atacantul in varsta de 32 de ani putand urma o perioada de 18 luni de suspendare.

Mutu, pe vremea cand era "decarul" RomanieiFoto: AGERPRES

"Mutu m-a tradat si m-a ranit. Vom vedea ce vom face, dar nu cu impresarul care m-a ofensat. In acest moment, Mutu este scos de pe piata transferurilor. Vom rezolva situatia cu el. A fost un an in care i-am fost aproape, dar suntem dezamagiti. Mutu este scos de pe piata transferurilor si din lot pentru ca a lasat echipa inainte de un meci. In ceea ce ma priveste este scos de pe piata transferurilor, dar nu este o pedeapsa. A fost o lipsa de respect sa plece inainte de un meci important, la sfatul impresarului, avand in vedere sprijinul acordat de noi", a declarat Andrea della Valle, presedintele Fiorentinei, citat de Mediafax.

Conform spuselor oficialului italian, Mutu nu mai este de gasit din punct de vedere fotbalistic. Nu se afla in lotul echipei, dar nici pe lista de transferuri.

In aceste conditii, ofertele primite de fotbalist (Catania, Juventus, Galatasaray etc) sunt egale cu zero, atacantul nefiind pe lista de transferuri.

Dupa mai multe escapade (scandalul sibutramina, a batut un chelner, povestea plecarii rapide de la petrecerea de final de an si dezertarea de la antrenament inainte de un meci din Serie A), Fiorentina a gasit metoda potrivita prin care sa se razbune pe Mutu.

Aflat sub contract inca un an si jumatate cu italienii, Adrian Mutu ar putea sta departe de fotbal inca o perioada buna tinand cont de faptul ca Fiorentina il tine blocat intre regulament si escapade.