​Adrian Mutu paraseste cu scandal clubul la care a activat din 2006, Fiorentina. Dupa un an 2010 plin de scandaluri, internationalul roman incepe cum nu se poate mai rau si noul an, fiind din nou pe prima pagina a ziarelor din Italia dupa ce a parasit miercuri antrenamentul echipei, furios ca Fiorentina nu il lasa gratis la Cesena. Clubul din Florenta a emis un comunicat de presa, anuntand ca il va da in judecata pe atacantul roman.

Adrian MutuFoto: Reuters

"Jucatorul Adrian Mutu a abandonat astazi (n.r.) antrenamentul, fara a da vreo explicatie. Aceasta decizie brusca, ce provoaca si daune Fiorentinei, inseamna ca jucatorul nu va fi convocat pentru meciul cu Bologna. In urma acestui incident, oficialii clubului s-au intalnit cu reprezentantii jucatorului si au discutat despre viitorul sau", anunta Fiorentina intr-un comunicat.

"Un astfel de act de insubordonare si lipsit de respect pentru tricoul echipei, dar si comportamentul similar constant al jucatorului constrange clubul sa ia o actiune pe orice cale, federala si civila", se mai arata in comunicat.

Potrivit presei din Italia, inainte de antrenament, Mutu ar fi raspuns la telefon in vestiar, lucru interzis in codul etic al Fiorentinei. La telefon ar fi fost agentul sau, care l-a anuntat faptul ca Fiorentina nu vrea sa-l imprumute gratis la Cesena pana la finalul sezonului. Conform intelegerii dintre cele doua parti, Mutu ar fi plecat pe gratis in strainatate, dar pe bani in Serie A.

Furios pe decizia Fiorentinei, Adrian Mutu a parasit clubul fara a da cuiva vreo explicatie. Presedintele Andrea Della Vale a anuntat echipa de despartirea clubului de Mutu: "Nu va mai faceti griji pentru el, pentru ca inca o data v-a tratat fara respect. Mutu este acum un capitol inchis pentru totdeauna si trebuie sa va ganditi doar la meciul cu Bologna".

Impresarul Becali ameninta ca va organiza o conferinta de presa pentru a dezvalui "lucrurile ce s-au intamplat in ultima perioada si care nu au fost relatate corect".