Paris Saint Germain a câștigat titlul și în acest sezon în Ligue 1, însă gruparea antrenată de Luis Enrique nu a reușit nici în acest an să ajungă măcar în finala UEFA Champions League, fiind eliminată de Borussia Dortmund (2-0 la general).

Luis EnriqueFoto: Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Luis Enrique: „Va fi foarte greu să joci pentru PSG”

La primul său sezon pe Parc des Princes, Luis Enrique a câștigat titlul în Ligue 1 cu Paris Saint Germain, dar și Supercupa Franței. De asemenea, formația pariziană va juca finala Cupei Franței pe 25 mai, împotriva celor de la Lyon.

Cu toate acestea, sezonul este unul sub așteptări pentru conducerea lui PSG, care a așteptat în zadar și în această stagiune trofeul Champions League. Paris Saint Germain a fost eliminată de Borussia Dortmund în faza semifinalelor.

Chiar și așa, Luis Enrique nu s-a impacientat și anunță o campanie grandioasă de transferuri în această vară.

Mai mult decât atât, tehnicianul de 54 de ani a transmis că locul de titular este în pericol până și pentru cei mai buni jucători ai săi.

„Pot confirma că vom aduce jucători pe fiecare poziție, pentru sezonul viitor. Acesta este, de asemenea, un mesaj pentru jucătorii care se află în prezent în echipă, inclusiv pentru cei mai buni.

În sezonul viitor, vreau ca pe fiecare post să am câte două soluții, cel puțin. Va fi foarte greu să joci pentru PSG.” - a transmis acesta.

Din sezonul următor, Paris Saint Germain va trebui să găsească un nou jucător în jurul căreia să fie construită echipa, după ce Kylian Mbappe a anunțat că acesta a fost ultimul său sezon pe Parc des Princes.

Francezul este anunțat inclusiv de Javier Tebas, președintele LaLiga, ca nou jucător al lui Real Madrid.

În 307 apariții pentru PSG, Mbappe a înscris 256 de goluri și a oferit nu mai puțin de 108 pase de gol.

Acesta a cucerit 6 titluri de campion al Franței cu PSG, 3 Cupe, două Cupe ale Ligii Franței și 3 Supercupe.

O finală de Champions League a jucat Mbappe cu PSG, în sezonul 2019/20, pierdută în fața lui Bayern Munchen, scor 1-0 (a marcat Kingsley Coman).

>> VIDEO Kylian Mbappe a înscris la ultimul său meci pe Parc des Princes, dar PSG a pierdut

>> FOTO Cum arată piciorul fotbalistului de la PSG care a lipsit 400 de zile din cauza unei accidentări horror