Legendarul Ronaldo Nazario va vinde clubul Cruzeiro, la care și-a început cariera de fotbalist (1993/94), anunță cotidianul sportiv catalan Sport.

Ronaldo Luis Nazario de LimaFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ronaldo Nazario va vinde clubul Cruzeiro

Astfel, Ronaldo va renunța la clubul pe care l-a cumpărat în decembrie 2021. Urmând o primă informaţie furnizată duminică de site-ul brazilian O Globo, Sport a relatat că „Il Fenomeno” ar urma să predea controlul clubului brazilian, la care deţine 90% din acţiuni, „în cursul săptămânii”.

Cumpărătorul este Pedro Lourenço, un antreprenor de succes în sectorul hipermarketurilor, care a sprijinit deja clubul în ultimele luni, ajutând la recrutarea mai multor jucători.

Echipa din statul Minas Gerais a urcat din nou în Serie A braziliană la finalul sezonului 2022, dar de atunci a obţinut rezultate modeste în Brasileirao (locul 14 în 2023, Cruzeiro ocupă în prezent locul 7 după patru etape).

Deşi se va retrage din funcţia de preşedinte al clubului, Ronaldo nu a spus încă dacă va păstra o participaţie la Cruzeiro sau se va retrage complet, scrie News.ro.

În total, Ronaldo ar urma să primească în jur de 600 de milioane de reali (aproximativ 110 milioane de euro). O parte din sumă i-a fost deja plătită în martie 2023, anunță presa din Brazilia.

Ronaldo Nazario este președinte al clubului Real Valladolid (locul 2 în LaLiga2, la egalitate cu liderul Leganes, cu 64 de puncte adunate în 37 de etape).