Borussia Dortmund și PSG au obținut deja calificarea în semifinalele Champions League, iar miercuri vor avea loc două partide care se anunță a fi cel puțin la fel de spectaculoase. De la ora 22:00, Manchester City se va lupta cu Real Madrid (3-3 în tur), iar Bayern Munchen va primi vizita celor de la Arsenal Londra (2-2 în tur).

UEFA Champions LeagueFoto: DAX Images/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Istvan Kovacs, principalul inamic al Barcelonei după eliminarea din Champions League: „A ucis meciul” cu PSG

Manchester City vs Real Madrid (de la ora 22:00)

  • LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Echipe probabile:

Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Rúben Dias, Gvardiol; Rodri; Bernardo Silva, De Bruyne, Foden, Grealish; Haaland

Real Madrid: Lunin; Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy; Valverde, Kroos, Camavinga, Bellingham; Vinícius Júnior, Rodrygo

Ce au spus cei doi antrenori:

Pep Guardiola (Manchester City): „Trebuie să simțim această presiune. Dacă ne concentrăm pe faptul că am câștigat anul trecut, nu vom avea acel impuls suplimentar de care avem nevoie. Trebuie să fim înfometați pentru a concura în aceste meciuri, trebuie să aducem energia potrivită și avem nevoie de suporterii noștri. Uneori va trebui să suferim, pentru că este imposibil să dominăm pe parcursul celor 90 de minute. Suntem pregătiți să performăm la nivel maxim.

Dacă ieri am fi jucat împotriva Madridului, ar fi fost altfel decât mâine. Nu există două meciuri la fel. Ei au învățat din sezonul trecut; noi am învățat. Vom încerca să facem ceea ce trebuie să facem. Acesta este visul și ceea ce ne dorim să realizăm”.

Carlo Ancelotti (Real Madrid): „Trebuie să evaluăm ținând cont de ceea ce s-a întâmplat acum o săptămână și să credem în ceea ce facem astăzi. Ultimul meci a fost strâns, acum se poate întâmpla orice. Credem că avem calitatea necesară pentru a crea probleme. Singurul lucru care mă va împiedica să dorm este dacă voi mânca prea mult în seara asta.

Dacă vorbim de individualități, Haaland este unul dintre cei mai periculoși jucători pe care îi are City. Nu a apărut prea mult în manșa tur, dar Haaland ar putea fi unul dintre cei mai buni atacanți din lume în acest moment. El este întotdeauna periculos”.

Idei principale înainte de partida de pe ​City of Manchester Stadium

  • Cele două echipe au terminat la egalitate în manșa tur, scor 3-3 (Dias '12 (a), Rodrygo '14, Valverde '79 / Silva '2, Foden '66, Gvardiol '71).
  • Galacticii se pot lăuda cu 14 „urecheate”, fiind de altfel și recordul de trofee câștigate în Champions League (pe doi se găsește AC Milan, cu 7).
  • Manchester City este o adevărată sperietoare în actualul sezon de Champions League pentru apărările adverse, trupa lui Pep Guardiola marcând de cel puțin trei ori în toate cele opt meciuri disputate până acum în competiție.
  • City este campioana en-titre din Liga Campionilor, trofeu cucerit după o finală cu Inter (1-0).
  • Real și City s-au intersectat în Champions League în ultimele două ediții, duelul devenind deja un clasic al competiției.
  • În sezonul 2021-2022, în semifinale Realul a trecut de City după 3-4 în Anglia și 3-1 în Spania.
  • În stagiunea trecută (2022-2023), City a eliminat-o pe Real în semifinale după 1-1 la Madrid și 4-0 la Manchester.

>> Diego Simeone explică de ce Atletico Madrid a fost eliminată de Borussia Dortmund din Champions League

Bayern Munchen vs Arsenal Londra, de la ora 22:00

  • LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Echipe probabile:

Bayern Munchen: Neuer; Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraoui; Laimer, Goretzka; Sané, Müller, Musiala; Kane

Arsenal Londra: Raya; White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu; Havertz, Jorginho, Rice; Saka, Jesus, Martinelli

Ce au spus cei doi antrenori:

Thomas Tuchel (Bayern Munchen): „Trebuie să dăm totul. Avem nevoie de pasiune și de aceeași disciplină tactică ca în tur. Ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci și este extrem de important ca fiecare suporter să vină să ne susțină și să ne împingă. Avem nevoie de acel plus de energie pentru a putea să o învingem pe Arsenal.

Avem un mic avantaj dacă ne uităm la experiența noastră în această competiție. Dar, pentru a-l transforma într-un avantaj decisiv, avem nevoie de o performanță de top. Avem oportunitatea de a face acest lucru pentru a face următorul pas mare în această competiție minunată. Suntem pregătiți să punem totul pe masă”.

Mikel Arteta (Arsenal Londra): „Toată pregătirea a fost pentru a atinge acest obiectiv (o semifinală de Liga Campionilor - n.r.). Tot ceea ce am făcut timp de zece luni, și în sezonul trecut; mâine avem ocazia să o facem să se întâmple.

Putem să câștigăm, dar și să pierdem. Am avut o călătorie incredibilă, vom face tot ce ne stă în putință pentru a încerca să câștigăm aceste trofee”.

Idei principale înainte de partida de pe Allianz Arena din Munchen

  • Bayern tocmai a pierdut în Bundesliga (Bayer Leverkusen nu mai poate fi prinsă din urmă), după 11 sezoane în care a fost campioană a Germaniei.
  • Bavarezii se pot lăuda cu 6 trofee Champions League (la egalitate cu Liverpool), dar în urma Milanului (7) și a lui Real Madrid (14).
  • În ultimul meci, Arsenal a pierdut pentru prima oară după o serie de 14 meciuri fără înfrângere (0-2 vs Aston Villa) și a rămas fără poziția de lider în Premier League.
  • Gruparea londoneză are în palmares o singură finală de Champions League jucată, una pierdută pe Stade de France contra Barcelonei, scor 1-2, în 2006.
  • Înaintea partidei din tur, ultimul duel între cele două formații avusese loc tot în Champions League, sezonul 2016-2017, atunci când Bayern a umilit-o pe Arsenal în dublă manșă: victorie cu 5-1 atât în tur, cât și în retur.