Istvan Kovacs s-a aflat în centrul atenției la meciul dintre Barcelona și PSG, iar arbitrul român a fost criticat de catalani pentru deciziile luate împotriva echipei lui Xavi Hernandez, care a fost eliminată din Champions League (1-4 și 4-6 la general).

Istvan KovacsFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Diego Simeone explică de ce Atletico Madrid a fost eliminată de Borussia Dortmund din Champions League

Istvan Kovacs, criticat de Xavi după înfrângerea cu PSG: „A fost un dezastru”

Kovacs este considerat de Xavi principal vinovat pentru înfrângerea suferită marți de Barcelona. „Centralul” român a luat mai multe decizii importante care nu au fost pe placul antrenorului spaniol.

În minutul 29, Kovacs l-a eliminat pe Araujo pentru un fault comis asupra lui Barcola din postura de ultim apărător. Arbitrul a arătat apoi un cartonaș roșu tehnicianului catalan (pentru proteste) și unul antrenorului de portari al Barcelonei, care a cerut penalty după ce Gundogan a căzut în careul lui PSG după un duel cu Vitinha.

„Suntem supărați. 11 contra 11 am fost bine organizați. Pentru mine este prea mult să dai un cartonaș roșu pentru Araujo. Am rămas în 10 oameni și din acel moment a fost un alt joc.

Am avut ocazii clare, dar am fost mereu în inferioritate, pentru că în zece oameni este foarte dificil. Este păcat ca munca unui sezon să se termine din cauza unei decizii de arbitraj. Mi-ar fi plăcut să jucăm 11 împotriva 11 în fiecare minut.

Eliminarea a fost inutilă. I-am spus arbitrului că a fost foarte rău, că a fost un dezastru. A 'ucis' meciul. Nu-mi place să vorbesc despre arbitri, dar trebuie să o spunem, nu putem să tăcem” - Xavi Hernandez, potrivit Marca.

Și Ilkay Gundogan, care a cerut penalty pentru faza din repriza secundă, a spus că a fost dezamăgit de hotărârile luate de Kovacs.

„Cred că meritam un penalty. Am alergat și am fost blocat clar. I-am spus arbitrului că este un penalty și am primit în schimb un cartonaș galben” - Ilkay Gundogan.

Eduardo Iturralde Gonzalez, fost mare arbitru spaniol, consideră că decizia lui Kovacs de a-l elimina pe Araujo a fost una prea drastică.

„Araujo nu are nicio vină, Barcola se aruncă. VAR nu are de ce să intervină aici, pentru că e o chestiune de interpretare a arbitrului, contact există.

S-a validat astfel alegerea lui Kovacs, dar hai să ne uităm atent la fază: Araujo pune mâna pe umărul atacantului parizian în disputa pentru minge, iar acesta se lasă să cadă. Pentru mine nu există un contact care să necesite acordarea unui fault, am această certitudine.

Dacă ar fi fost fault, atunci arbitrul are dreptate să îl elimine pe Araujo, acest lucru este incontestabil” - Eduardo Iturralde Gonzalez pentru Cadena SER.

Prestația lui Istvan Kovacs a fost analizată și de presa catalană, iar jurnaliștii de la Sport.es vorbesc despre „deciziile controversate” ale românului.

„(Kovacs) a fost protagonistul neașteptat datorită prestației sale controversate în duelul care a avut loc pe stadionul Olimpic. În prima repriză, Kovacs a ocupat centrul scenei după ce Ronald Araujo a fost eliminat în mod controversat pentru că l-a împins pe Barcola la marginea careului. Mai mult, în minutul 56 al meciului, arbitrul l-a eliminat și pe Xavi Hernández după protestele antrenorului de la FC Barcelona pentru un penalty clar la Gundogan, pe care acesta a decis să nu-l semnaleze” - sport.es.

>> Champions League: Barcelona și Atletico Madrid, eliminate în sferturile de finală

Barcelona vs PSG 1-4 (4-6 la general)

Au marcat: Raphinha '12 / Dembele '40, Vitinha '54, Mbappe '61 (p), '89

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Barcelona și PSG, scor 1-4.

*Trebuie să ai un cont pe siteul UEFA pentru a vedea imaginile.

Paris Saint-Germain și Borussia Dortmund au reușit marți calificarea în semifinalele Champions League, după ce ambele suferiseră înfrângeri în manșa tur disputată în urmă cu o săptămână. Cele două formații se vor întâlni în următoarea fază.