Atletico Madrid câștigase manșa tur a „dublei” cu Borussia Dortmund, dar a încasat patru goluri în Germania și a ratat calificarea în semifinalele Champions League. După meciul de marți seara, Diego Simeone a avut un discurs fair-play și a recunoscut superioritatea adversarului.

Diego SimeoneFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

>> Istvan Kovacs, principalul inamic al Barcelonei după eliminarea din Champions League: „A ucis meciul” cu PSG

Diego Simeone, după înfrângerea cu Borussia Dortmund: „Adversarii au fost superiori și trebuie felicitați”

În meciul disputat la Dortmund, Atletico a contat doar în prima parte a reprizei secunde (a marcat de două ori), dar Simeone a fost „trădat” chiar de linia defensivă, care i-a adus cele mai importante rezultate ca antrenor. Fără a căuta scuze, argentinianul a afirmat că Borussia a fost echipa mai bună.

„Echipa a încercat până la final să câștige un joc care a fost opusul a ceea ce ne-am dorit. Am avut pe Metropolitano mai multe ocazii prin care puteam mări diferența de scor.

Adversarii noștri au reacționat bine la 2-2 și au câștigat meciul tocmai pentru că au știut să gestioneze mai bine acest moment. Nu pot decât să-i felicit. Jucătorii mei au făcut o treabă foarte bună, au ajuns până în sferturi și au dat totul, nu mai e nimic de spus.

Nu am mai avut forță ofensivă după ce am egalat. E fotbal, trebuie să ne felicităm rivalii, acum ne vom concentra pe La Liga. Au fost superiori, iar atunci când sunt superiori trebuie felicitați” - Diego Simeone, citat de Marca.

Borussia Dortmund vs Atletico Madrid 4-2 (5-4 la general)

Au marcat: Brandt '34, Maatsen '39, Fullkrug '71, Sabitzer '74 / Hummels '49 (a), Correa '64

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Borussia Dortmund și Atletico Madrid, scor 4-2.

*Trebuie să ai un cont pe site-ul UEFA pentru a vedea imaginile.

Paris Saint-Germain și Borussia Dortmund au reușit marți calificarea în semifinalele Champions League, după ce ambele suferiseră înfrângeri în manșa tur disputată în urmă cu o săptămână. Cele două formații se vor întâlni în următoarea fază.

>> Champions League: Barcelona și Atletico Madrid, eliminate în sferturile de finală