Campioana Angliei și Philadelphia Union au bătut palma pentru transferul fotbalistului Cavan Sullivan, în vârstă de doar 14 ani. Totuși, sportivul va ajunge la Manchester City abia peste patru ani.

Jucătorii de la Manchester CityFoto: David Cliff / AP / Profimedia

Cavan Sullivan a semnat cu Manchester City – Jucătorul rămâne încă patru ani în SUA

Internaţionalul american U16 şi-a făcut debutul la profesionişti la sfârşitul săptămânii trecute cu echipa B din MLS Next Pro (considerat al treilea eşalon din SUA, după MLS şi campionatul USL), împotriva celor de la New England Revolution (2-1), oferind o pasă de gol.

El va juca pentru Philadelphia până când va pleca în Anglia, la majorat. Potrivit unor surse, se crede că acordul dintre Manchester City şi Philadelphia este cel mai profitabil din istoria MLS. Acesta include numeroase bonusuri de performanţă şi un procent la revânzare.

Un acord iniţial între cele două echipe prevedea ca Sullivan să evolueze la o echipă europeană din cadrul City Group înainte de a se alătura Angliei. Ideea era chiar ca el să se alăture echipei belgiene Lommel SK când va împlini 16 ani. Totuşi, discuţiile ulterioare au dus la rămânerea jucătorului la Philadelphia până la împlinirea vârstei de 18 ani, în schimbul unei compensaţii în favoarea clubului american.

Cavan Sullivan îşi va putea face debutul în MLS după ce va semna oficial contractul şi se va reuni cu fratele său Quinn, în vârstă de 20 de ani, membru al primei echipe. Cavan Sullivan este considerat unul dintre cei mai buni jucători din lume din generaţia sa, anunță News.ro.

A condus Statele Unite la victoria în Cupa Concacaf U15, unde a fost ales cel mai bun jucător. La vârsta de doar 13 ani, a strălucit şi la GA Cup, un turneu internaţional U15, ajutând la eliminarea lui Real Madrid şi Arsenal în drumul spre finală.