Parchetul spaniol a solicitat o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare pentru Luis Rubiales, după ce acesta a sărutat-o pe fotbalista Jenni Hermoso, după finala Cupei Mondiale din 2023.

Jenni Hermoso si Luis RubialesFoto: Noe Llamas/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> FIFA, decizie finală în privința lui Luis Rubiales, șeful de federație care a sărutat o fotbalistă

Luis Rubiales ar putea fi condamnat la doi ani și jumătate de închisoare – Acuzații și într-un alt dosar

După acuzația de agresiune sexuală și constrângere în dosarul sărutului neconsimțit asupra jucătoarei Jenni Hermoso, Luis Rubiales ar putea fi condamnat, scrie Marca.

Parchetul a solicitat o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pe o perioadă de doi ani de supraveghere.

În acest timp, fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal nu va avea voie să lucreze în domeniul sportiv, dar nici să comunice cu jucătoarea sau să se apropie de ea la o distanță mai mică de 200 de metri pe o perioadă de patru ani.

În același dosar, procurorii au cerut pedepse de câte un an și jumătate pentru constrângere în cazul fostului antrenor al echipei feminine, Jorge Vilda, al fostului director de marketing Ruben Rivera și a directorului echipei masculine, Albert Luque.

Federația Spaniolă (RFEF) l-a acționat în instanță pe Rubiales într-un alt dosar, pentru presupusele nereguli din ultimii cinci ani făcute la cârma forului fotbalistic.

Printre acuzații se numără și mutarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.

>> Fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal explică sărutul cu jucatoarea Jennifer Hermoso