Cluburile din Arabia Saudită au făcut ravagii în vara anului 2023 pe piața transferurilor, iar acestea intenționează să facă același lucru și în 2024.

Raphinha (dreapta), in tricoul BarceloneiFoto: Christopher Trim/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Al Hilal, ofertă de 100 de milioane de euro pentru Raphinha

Al Hilal este una dintre echipele care a investit cel mai mult în transferuri din Arabia Saudită.

Cu achiziții de aproximativ 400 de milioane de euro făcute în vara anului 2023, liderul din Saudi Pro League pregătește deja următoarea mutare stelară la un an distanță.

Potrivit Transfermarkt, arabii și-l doresc pe Raphinha de la Barcelona și au înaintat deja o ofertă de 100 de milioane de euro pentru brazilianul în vârstă de 27 de ani.

Adus pe Camp Nou pentru suma de 58 de milioane de euro, Raphinha a adunat până în prezent 78 de meciuri în tricoul Barcelonei, marcând 15 goluri și oferind 22 de pase decisive.

Până să ajungă la Barcelona, Raphinha a mai jucat pentru Vitoria Guimaraes, Sporting Lisabona, Rennes și Leeds United.

Dacă se va concretiza transferul, acesta ar urma să fie coleg cu Neymar, Malcom, Ruben Neves, Aleksandar Mitrovic, Sergej Milinkovic-Savic, Renan Lodi și Kalidou Koulibaly.

Mutarea ar ajuta-o foarte mult și pe Barcelona, care ar scoate un profit impresionant de pe urma fotbalistului brazilian, profit care i-ar permite să investească la rândul ei în aducerea de noi jucători.