Dani Alves, fost fotbalist al Barcelonei, a fost eliberat provizoriu din închisoare, după ce a plătit o cauțiune de 1 milion de euro. Brazilianul a executat aproximativ un sfert din pedeapsa de patru ani și jumătate pentru viol.

​Dani AlvesFoto: Europa Press/D.Zorrakino. Pool / Zuma Press / Profimedia

>> Barcelona i-a retras statutul de legendă unui triplu câștigător de Champions League cu catalanii

Dani Alves a plătit un 1 milion de euro pentru a fi eliberat din închisoare

Acuzat că a violat o tânără de 23 de ani într-un club de noapte din Barcelona în decembrie 2022, Dani Alves (40 de ani) se afla în arest preventiv din data de 20 ianuarie 2023. Brazilianul a fost condamnat la 22 februarie 2024 la patru ani şi jumătate de închisoare şi la plata a 150.000 de euro către victimă.

Printre condițiile de eliberare a lui Alves se numără renunțarea atât la pașaportul brazilian, cât și la cel spaniol, pentru a nu putea părăsi Spania, precum și obligația de a se prezenta săptămânal în fața instanței, scrie Reuters.

Marți dimineața, Alves s-a exprimat prin videoconferinţă de la închisoarea Brians 2, unde îşi ispăşeşte pedeapsa: „Cred în justiţie, nu am de gând să fug”.

Instanța a impus, de asemenea, un ordin de restricție, interzicându-i lui Alves să se apropie la mai puțin de un kilometru de victimă.

Decizia, care nu a fost unanimă din cauza votului divergent al unuia dintre judecători, poate fi încă atacată.

Dani Alves este unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din istorie. E la cucerit 23 de trofee alături de FC Barcelona, la care a evoluat între 2008 şi 2016.

În cursul carierei sale, brazilianul a mai jucat la Sevilla, Juventus, PSG şi Sao Paulo, iar în momentul arestării sale se afla sub contract cu echipa mexicană Pumas UNAM, care l-a concediat imediat după apariţia acuzaţiilor împotriva sa.