FC Barcelona i-a retras lui Dani Alves statutul de legendă a clubului catalan de fotbal, de care beneficiază peste 100 de jucători care au apărat de-a lungul timpului tricoul „blaugrana", de la înfiinţarea acestei grupări, pe 29 noiembrie 1899, informează presa spaniolă.

Dani AlvesFoto: Gerard Franco / Zuma Press / Profimedia

Dani Alves nu mai are statutul de legendă a Barcelonei după ce a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru viol

FC Barcelona a acţionat cu prudenţă în această decizie, menţinând prezumţia de nevinovăţie a internaţionalului brazilian, care a fost arestat preventiv pe 20 ianuarie 2023, în aşteptarea procesului său, care s-a desfăşurat luna aceasta şi s-a încheiat cu o condamnare la patru ani şi jumătate de închisoare pentru viol.

Campioana en titre a Spaniei a făcut efectiv acest act simbolic de a-l înlătura pe Dani Alves dintre legendele sale după ce sentinţa acestuia a fost definitivă, pe 22 februarie, scrie cotidianul catalan Sport.

Dani Alves a disputat 408 meciuri pentru FC Barcelona în cele opt sezoane şi jumătate petrecute pe Camp Nou, perioadă în care a cucerit trei Ligi ale Campionilor, trei Supercupe ale Europei, şase titluri în Primera Division, trei Cupe Mondiale ale Cluburilor, patru Cupe ale Regelui şi patru Supercupe ale Spaniei, informează Agerpres.

Brazilianul este cel mai titrat jucător din istoria fotbalului profesionist, cu un total de 43 de trofee cucerite pe parcursul carierei sale.