Ankaragucu și Galatasaray s-au întâlnit duminică într-un meci din cadrul etapei cu numărul 26 a Superligii Turciei, iar oaspeții au avut câștig de cauză, reușind să se impună cu scorul de 3-0.

Olimpiu MoruțanFoto: Emin Sansar / AFP / Profimedia

Olimpiu Moruțan a prins o sticlă care se îndrepta către un jucător de la Galatasaray. Ankaragucu a pierdut meciul cu 3-0

Cu Olimpiu Moruțan în primul 11, Galatasaray nu a avut niciun fel de problemă în duelul de pe Eryaman Stadium și a marcat toate golurile încă din prima repriză.

Kerem Demirbay a deschis scorul în minutul 13, iar la doar un minut distanță, Davinson Sanchez a majorat avantajul echipei oaspete.

Bineînțeles, a marcat și Mauro Icardi, care a transformat o lovitură de la 11 metri (min 39) și a ajuns la 14 goluri în acest sezon.

Momentul serii însă nu a avut nicio treabă cu scorul de pe tabelă. Furios că echipa sa este condusă, un suporter al formației gazdă a aruncat cu o sticlă pe teren, care se îndrepta către Berkan Kutlu. Olimpiu Moruțan a avut prezență de spirit și a sărit pentru a prinde sticla, ferindu-l astfel pe jucătorul oaspeților.

Gestul s-a viralizat rapid pe Twitter, iar în scurt timp, Moruțan a devenit erou pentru suporterii turci.

„Nu este gestul de fair play al anului, ci al secolului. Mulțumim, Moruțan!”

„Fără îndoială, a fost momentul special al meciului. Acest reflex pe care l-ai arătat pentru colegul tău nu va fi uitat niciodată.”

„Cea mai frumoasă mișcare din această seară.”

„I-ar fi spart capul lui Berkan, dacă Moruțan nu ar fi prins sticla aruncată din tribună.”

„Nu vom uita acest gest, Moruțan!”- au scris fanii turci.