​Deși s-au investit peste 500 de milioane de euro la echipă, Chelsea se află doar pe locul 11 în Premier League, iar situația devine tot mai greu de suportat pentru foști jucători ai londonezilor.

Jose MourinhoFoto: DPPI Media / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Jose Mourinho și gestul sugestiv făcut după ce a fost demis de la AS Roma - Mesajul lăsat jucătorilor

>> Suma amețitoare strânsă de Jose Mourinho din demiteri

Emmanuel Petit crede că Jose Mourinho o poate resuscita pe Chelsea

Jose Mourinho este liber de contract de la jumătatea lunii ianuarie după despărțirea de AS Roma, iar tehnicianul portughez are un CV ce îl ajută să antreneze orice club de fotbal din lume.

Chelsea este una dintre formațiile aflate într-o situație disperată, în ciuda faptului că la echipă s-au cheltuit în ultimij ani peste 500 de milioane de euro.

Cu Mauricio Pochettino pe bancă, Chelsea se află doar pe poziția a 11-a în Premier League, dar este în cărți în Cupa Angliei și Cupa Ligii (unde va juca finala cu Liverpool).

Fără fotbal european în acest sezon pe Stamford Bridge, londonezii se luptă cu toate forțele pentru a încerca să mai salveze ceva în acest an.

Fost jucător la Chelsea în perioada 2001-2004, Emmanuel Petit este de părere că echipa trebuie să facă o schimbare la nivelul băncii tehnice, iar Jose Mourinho ar fi, în opinia sa, varianta potrivită.

„Am văzut speculațiile potrivit cărora Mourinho ar putea veni cu John Terry ca asistent. Când te gândești la asta, ar putea fi ceva interesant. El ar da caracter și personalitate echipei. În acest moment e o echipă distrusă și el ar putea fi omul care să vină și să o repare.

De fapt, cred că au nevoie de un manager care să aibă o viziune adecvată. Trebuie să nu mai cumpere jucători și să se uite cum pot dezvolta ceea ce au deja acolo. Chelsea trebuie să își dezvolte o identitate, pentru că în acest moment nu are una!” - a declarat acesta, potrivit Daily Mail.