Jose Mourinho a fost dat afară marți de către AS Roma, după ce echipa a pierdut disputa cu AC Milan (3-1) și a ajuns pe locul 9 în campionatul Italiei.

Jose MourinhoFoto: DPPI Media / Alamy / Alamy / Profimedia

>>> AS Roma l-a prezentat pe înlocuitorul lui Jose Mourinho

Jose Mourinho a strâns 94.5 milioane de euro din demiteri

Jose Mourinho a lăsat ceva în urma sa la AS Roma, dar parcursul modest din acest sezon nu a putut duce decât către o despărțire de clubul din capitala Italiei.

„The Special One” a cucerit Conference League în primul său sezon la Roma și a fost la doar un pas de a câștiga și Europa League, însă a pierdut finala cu Sevilla.

Totuși, despărțirea de AS Roma nu a fost una ușoară, portughezul fiind surprins de suporteri în lacrimi la plecarea de la sediul clubului.

Chiar și așa, despărțirea sa de Roma are și părți bune pentru Mou, care a strâns o adevărată avere din demiteri, aproape 95 de milioane de euro.

Este un capitol la care Jose Mourinho este „specialist”, ținând cont de faptul că AS Roma nu este un caz singular. Toate echipele care l-au demis înainte de termen pe antrenorul de 60 de ani au avut de plătit bani grei către singurul tehnician care a cucerit Liga Campionilor, Europa League și Conference League.

În total, Mourinho a ajuns la 94,5 de milioane de euro doar din demiteri, după cum urmează:

  • 21 de milioane de euro de la Chelsea (2007)
  • 20 de milioane de euro de la Real Madrid (2013)
  • 10 milioane de euro de la Chelsea (2015)
  • 23 de milioane de euro de la Manchester United (2018)
  • 17 milioane de euro de la Tottenham (2021)
  • 3,5 milioane de euro de la AS Roma (2024).