Olympique Lyon monitorizează situația lui Karim Benzema în Arabia Saudită, după ce fostul atacant al lui Real Madrid nu s-a prezentat la reunirea lui Al-Ittihad.

Karim BenzemaFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karim Benzema, posibilă revenire la Olympique Lyon

Fostul internaţional francez (97 de selecţii, 37 de goluri) a ajuns în Arabia Saudită şi la Al-Ittihad în vara anului trecut, unde a avut săptămâni agitate.

El are contract cu gruparea saudită până în 2026, dar conducătorii de la Lyon se bazează pe relaţiile bune dintre grupul Eagle Football, care deţine Olympique Lyon, şi oficialii din Arabia Saudită, scrie News.ro.

„KB9” a jucat primul său meci pentru echipa profesionistă la doar 17 ani, pe 15 ianuarie 2005, împotriva lui Metz. El a marcat primul său gol pentru Lyon în sezonul următor, în Liga Campionilor, împotriva lui Rosenborg (la 17 ani şi 352 de zile).

În cinci sezoane la Lyon, Benzema a câştigat şapte titluri (dintre care patru de campion al Franţei) înainte de a semna cu Real Madrid, unde a devenit o legendă a clubului şi a fotbalului francez (25 de titluri, dintre care 5 Ligi ale Campionilor). El a plecat vara trecută, după 14 ani petrecuţi la club.

În Arabia Saudită, Benzema a marcat de 12 ori în 20 de meciuri. El a absentat nemotivat de la reunirea echipei pentru stagiul din Dubai, de la începutul lunii. Potrivit apropiaţilor săi, citaţi de Marca, jucătorul nu s-a putut întoarce la timp după ce a fost blocat de ciclonul Belal în Mauritius.

În următoarele zile sunt programate întâlniri în Arabia Saudită pentru a discuta despre viitorul său, afirmă jurnalistul Fabrizio Romano.