Fostul internațional croat Nikola Kalinic, fost jucător la cluburi importante ale Europei, a revenit miercuri la Hajduk Split, formația care l-a lansat în fotbalul mare, pentru un salariu simbolic.

Jucatori din nationala CroatieiFoto: Joe Klamar / AFP / Profimedia

Nikola Kalinic a semnat cu Hajduk Split – Atacantul va primi un salariu de 1 euro pe lună

Nikola Kalinic a început fotbalul la Hajduk Split, echipă la care a revenit și în sezonul precedent, iar contractul său s-a încheiat în vară.

După o pauză de șase luni, atacantul croat s-a întors la Split și a semnat un contract valabil cinci luni, cu un salariu simbolic de doar 1 euro pe lună, conform jurnalistului Fabrizio Romano.

„A fost cel mai ușor transfer în cei trei ani la Hajduk. Salariul este de 1 euro pentru Kalinic, deoarece el s-a întors din dragoste față de club.

Kalinic are un singur scop: să o ajute pe Hajduk să câștige titlul după o pauză de 19 ani”, a anunțat Mindaugas Nikolicius, directorul sportiv al clubului.

Mutarea a fost anunțată și pe site-ul oficial al grupării, care susține că încă din luna noiembrie antrenorul Mislav Karoglan i-a oferit atacantului un program de pregătire individuală, înainte de a se alătura echipei.

În vârstă de 35 de ani, Nikola Kalinic are în CV echipe ca Blackburn, Dnipro, Fiorentina, Milan, Atletico Madrid, Roma și Verona, iar la echipa națională a Croației a adunat 42 de selecții și 15 goluri.