George Puşcaş, atacantul naționalei de fotbal a României și al echipei Genoa, este dorit de trei cluburi din Serie B, liga secundă a campionatului Italiei.

George PușcașFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

George Pușcaș, dorit de Spezia, Bari și Parma

Potrivit TuttoMercatoWeb, Puşcaş este „obiectivul numărul unu” al formaţiei Spezia, în vederea unui transfer în această iarnă. Antrenorul Luca D'Angelo l-a pregătit deja pe român la Pisa şi consideră că acesta poate interpreta cel mai bine rolul după ideile sale tactice. Aceeași echipă își dorește să obțină și semnătura lui Andrea Compagno, atacant la FCSB.

Bari este o altă echipă din Serie B care îl are îl vizor pe George Puşcaş, „la indicaţia precisă” a antrenorului Pasquale Marino, însă pe fir ar putea intra şi formaţia Parma, la care evoluează în prezent alţi doi români, Dennis Man şi Valentin Mihăilă.

Parma, actualul lider al ligii secunde italiene, „ar putea interveni economic în forţă asupra rivalelor care sunt puternic interesate de jucătorul român”, adaugă sursa citată.

Ziarul Il Secolo XIX scrie la rândul său că noua agenţie care reprezintă interesele lui George Puşcaş, grupul Wasserman, ar urma să-i caute însă un nou club în străinătate, în Germania sau Anglia, pentru a-l reevalua pe fotbalistul născut în 1996, ţinând cont şi de Campionatului European din vara viitoare, precum şi pentru a-i găsi un contract superior din punct de vedere financiar celui actual, care expiră în 2026.

În acest sezon, George Puşcaş a avut 10 apariţii pentru Genoa, cu un total de 283 de minute jucate şi cu o singură pasă decisivă la activ, scrie Agerpres.