​Federația Turcă de Fotbal a anunțat sancțiunile impuse după incidentul în care a fost implicat arbitrul Halil Umut Meler, luni seara, la finalul partidei dintre Ankaragucu și Rizespor.

Arbitrul Halil Umut MelerFoto: Emin Sansar / AFP / Profimedia

>> VIDEO Scene violente în Turcia – Arbitru lovit pe teren de patronul echipei lui Olimpiu Moruțan

Faruk Koca, suspendat pe viață din fotbal / Amendă și meciuri fără spectatori pentru Ankaragucu

Faruk Koca, cel care a fost arestat preventiv după ce l-a lovit în față pe arbitru, își daduse deja demisia din funcția de președinte al clubului Ankaragucu. El a fost acum suspendat pe viață din fotbal.

Diverşi alţi oficiali ai lui Ankaragucu au primit interdicţii, avertismente şi amenzi în legătură cu incidentul de luni.

De asemenea, clubul a fost amendat cu 69.000 de euro, iar echipa va trebui să joace cinci meciuri cu porțile închise (fără spectatori).

În vârstă de 37 de ani, Halil Umut Meler s-a gândit la retragerea din arbitraj după acest moment, dar președintele Federației Turce de Fotbal spune că nu ia în calcul această variantă.

„Ne așteptăm ca Halil Umut Meler să participe la EURO 2024. Nu există posibilitatea de a se retrage din arbitraj acum” - Mehmet Buyukeksi, președintele Federației Turce de Fotbal, potrivit BBC.

În urma acestui incident grav, Federaţia Turcă de Fotbal a decis să suspende toate ligile campionatului intern, dar meciurile se vor relua în data de 19 decembrie.

Olimpiu Moruţan a deschis scorul în minutul 14 al partidei din etapa a 15-a din SuperLig, cu un şut din afara careului, dar Rizespor a egalat la ultima fază a meciului, prin argentinianul Adolfo Gaich (90+7).

Ambele echipe au încheiat meciul în inferioritate numerică, fiind eliminaţi Ali Sowe (51), respectiv Emir Han Topcu (90+5).

Imediat după fluierul final, Faruk Koca a intrat pe teren şi l-a lovit cu pumnul în faţă pe arbitrul Halil Umut Meler. Acesta a căzut la pământ şi s-a ghemuit pentru a se apăra, dar a primit mai multe lovituri la faţă în busculada creată, aplicate de cel puţin doi bărbaţi, după toate probabilităţile suporteri ai echipei locale. Arbitrul a fost evacuat cu ajutorul poliţiei şi a fost transportat la spital.

>> Erdogan intervine după ce un arbitru a fost bătut în campionatul Turciei - Decizia drastică luată de Federație

>> Arbitrul bătut de președintele lui Ankaragücü, prima reacție: „Mi-a spus că mă omoară”