Arbitrul Halil Umut Meler a oferit o primă reacție, marți, la mai puțin de 24 de ore după ce a fost lovit în față de Faruk Koca, președintele clubului Ankaragücü, la finalul partidei cu Rizespor (etapa 15 din campionatul Turciei).

Arbitrul Halil Umut Meler, lovit in fata de Faruk Koca, presedintele lui AnkaragucuFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Halil Umut Meler spune că Faruk Koca l-a amenințat cu moartea

Meler a petrecut noaptea la spital, iar concluzia este că a suferit o fractură de pomete. Acesta a afirmat că Faruk Koca l-a amenințat cu moartea și a anunțat că a depus o plângere penală împotriva acestuia.

​„Faruk Koca m-a lovit cu pumnul sub ochiul stâng, am căzut la pământ. În timp ce eram la pământ, mai mulți oameni m-au lovit de multe ori în față și în alte părți ale corpului.

Faruk Koca mi-a spus mie și colegilor mei: 'O să vă termin'. Adresându-mi-se doar mie a spus: „Te voi omorî”! Am depus o plângere penală împotriva lui Faruk Koca și a altor persoane. Nu vreau să fac compromisuri” - Halil Umut Meler, potrivit Fanatik.tr.

Președintele lui Ankaragücü: „L-am pălmuit, incidentul a fost cauzat de deciziile greșite ale arbitrului”

Ministrul turc al justiției, Yilmaz Tunç, a anunțat că trei bărbați care l-au agresat pe arbitrul Halil Umut Meler au fost reținuți. Printre aceștia se numără și Faruk Koca, președintele clubului Ankaragücü.

După incidentul de luni seara, Faruk Koca nu se va mai afla la conducerea clubului. Acesta riscă o suspendare de cel puțin doi ani.

„Scopul meu a fost să reacționez verbal, l-am pălmuit. Palma pe care i-am dat-o nu provoacă o fractură. Acest incident a fost cauzat de deciziile greșite ale arbitrului” - Faruk Koca.

Meciul dintre Ankaragücü și Rizespor a fost tensionat încă de la început, gazdele având un gol anulat de VAR. În minutul 14, internaționalul Olimpiu Moruțan reușea un gol superb, cu o execuție din afara careului.

Ankaragücü a rămas în inferioritate numerică în minutul 51 și a rezistat fără să primească gol până în cel de-al șaptelea minut al prelungirilor, când Rizespor a egalat la ultima fază.

Nemulțumit de punctele pierdute, Faruk Koca, patronul lui Ankaragucu, a pătruns la sfârșitul partidei pe teren și l-a lovit cu pumnul pe centralul partidei.

Arbitru FIFA cu experiență, Halil Umut Meler s-a prăbușit pe gazon, apoi a fost lovit cu piciorul de o altă persoană în timp ce căuta să-şi protejeze faţa. Ajutat să se ridice, oficialul era vizibil afectat de lovituri, având un hematom sub ochiul stâng. El a fost transportat la spital.

Federaţia Turcă de Fotbal a anunţat amânarea tuturor meciurilor din campionat până la noi ordine, iar Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a comentat acest moment.