​Gavi a suferit o accidentare gravă în timpul meciului dintre Spania și Georgia (3-1), iar mijlocașul Barcelonei va lipsi o perioadă îndelungată de pe terenul de fotbal.

Gavi (Spania)Foto: Pablo Morano / Xinhua News / Profimedia

Gavi ratează EURO 2024 - Mijlocașul Barcelonei va lipsi cel puțin 8 luni

Gavi a părăsit terenul în minutul 26 al meciului din preliminariile EURO 2024, după un duel cu Loshoshvili.

Barcelona a anunțat luni că mijlocașul are o ruptură completă a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul drept și o leziune asociată la meniscul extern.

Astfel, fotbalistul de 19 ani va lipsi cel puțin 8 luni de pe teren și va rata turneul final al EURO 2024 (14 iunie - 14 iulie).

Gruparea catalană l-a criticat pe Luis de la Fuente pentru că l-a folosit pe Gavi într-un meci fără miză, dar selecționerul Spaniei spune că „jucătorii mari nu se odihnesc niciodată”.

„Gavi e hiperactiv, nu vrea niciodată să ia pauză. Jucătorii mari nu se odihnesc niciodată. Tocmai de aceea devin atât de mari, pentru că le place ritmul, nu vor niciodată să ia pauză. Acum, însă, a avut ghinion. E un moment greu, atât pentru națională, cât și pentru Barcelona.

Mă simt ca și cum aș fi pierdut meciul, suntem devastați. A fost un ghinion teribil, a călcat greșit și i-a fugit genunchiul. Îmi pare atât de rău, mai ales că era într-o formă atât de bună. Se simțea fresh și arăta o dispoziție de joc fenomenală” - Luis de la Fuente.