Alessandro Florenzi a fost audiat joi în cadrul anchetei privind platformele ilegale de pariuri sportive, iar Federația Italiană de Fotbal a hotărât să nu deschidă o procedură împotriva fundașului echipei AC Milan.

Alessandro FlorenziFoto: Kines Milano / Alamy / Alamy / Profimedia

Alessandro Florenzi a scăpat de o sancţiune sportivă în scandalul pariurilor

În vârstă de 32 de ani, Florenzi a fost audiat timp de puţin peste o oră de către procurorul din Torino.

„Nu există nicio procedură în curs de desfăşurare din partea noastră, deoarece pentru moment nu există informaţii sau probe privind pariuri pe meciuri de fotbal” - Federația Italiană de Fotbal (FIGC), citată de AFP.

Anunțul vine la scurt timp după ce FIGC i-a suspendat pe Sandro Tonali (Newcastle - 10 luni) și Nicolo Fagioli (Juventus - 7 luni). Nicolo Zaniolo (Aston Villa) a fost și el anchetat, dar a declarat că nu a pariat pe meciuri.

Potrivit presei italiene, cazul lui Florenzi este similar cu cel al lui Zaniolo (fostul său coleg de la AS Roma), care a recunoscut că a folosit platformele ilegale pentru poker şi blackjack.

Florenzi are contract cu AC Milan până în 2025. El a făcut parte din echipa Italiei care a câștigat Campionatul European din 2021 (a adunat 49 de selecții la echipa națională, cea mai recentă în iunie 2022).