Sandro Tonali, jucătorul transferat în această vară de Newcastle United și-a primit în mod oficial suspendarea pentru pariurile ilegale. Federația Italiană de Fotbal (FIGC) l-a sancționat pe o perioadă de zece luni.

Sandro TonaliFoto: Anca Tepei / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sandro Tonali, suspendat zece luni plus alte opt luni probațiune

Tonali, care vara trecută a devenit cel mai scump jucător italian din istorie când a fost transferat la Newcastle pentru 64 de milioane de euro, este al doilea jucător sancţionat în legătură cu cazul pariurilor sportive, după mijlocaşul Nicolo Fagioli, de la Juventus, care a fost suspendat şapte luni.

„Sancţiunea impusă lui Tonali este de 18 luni: zece luni de suspendare şi opt luni de probaţiune”, a precizat FIGC pentru AFP.

Tonali, care a fost selecţionat de 15 ori de naţionala Italiei, nu va mai juca până în sezonul 2024-25 şi va rata Euro-2024 dacă Italia se va califica.

Sancţiunea include obligaţia de a urma un tratament pentru a pune capăt dependenţei sale de jocurile de noroc şi de a participa la „cel puţin 16 întâlniri” în care va trebui să avertizeze tinerii jucători asupra pericolelor pariurilor sportive, a precizat FIGC pentru AFP.

Tonali risca o suspendare de trei ani pentru încălcarea articolului 24 din codul de justiţie sportivă al FIGC, care interzice jucătorilor profesionişti să parieze pe fotbal, scrie News.ro.