Nicolo Fagioli, fotbalistul celor de la Juventus Torino, a colaborat cu Parchetul Federal, iar pedeapsa în cazul său a fost una blândă: 7 luni de suspendare și încă cinci pentru reabilitare.

Nicolo FagioliFoto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Vedeta Italiei care a recunoscut că e dependentă de jocuri de noroc

Nicolo Fagioli, suspendat 7 luni pentru pariuri sportive

Fagioli ar fi cheltuit peste un milion de euro pe diverse platforme şi ar fi pariat pe mai multe meciuri de fotbal. În plus, se spune că mijlocaşul ar fi acumulat datorii mari.

În această afacere sunt implicaţi şi compatrioţii săi Sandro Tonali şi Nicolo Zaniolo, care au fost lăsaţi în afara lotului echipei naţionale, şi despre care se spune că şi-ar fi deschis conturi prin intermediul unor servere străine.

Sancțiunea primită este una atipică, o abordare complet nouă pe care Federația Italiană a propus-o, după cum considera și președintele Gravina, „copiii noștri trebuie sancționați, dar nu abandonați”, anunță Gazetta dello Sport.

Nicolo Fagioli și-a recunoscut vina și a fost încadrat la încălcarea articolului 24 din codul sportiv legat de pariuri: dintr-o pedeapsă de 36 de luni s-a scăzut până la 12, dintre care 7 departe de teren și încă 5 pentru reabilitare.

Sentința prevede și o amendă în valoare de 12.500 de euro, dar și ca jucătorul să urmeze un plan de tratament pe durata a cel puțin șase luni.

Fotbalistul lui Juventus va participa și la zece ședințe ale Federației Italiene de Fotbal, în cele cinci luni de reabilitare.