Antonio Scotto Di Luzio, un locuitor din Bacoli (comună din provincia Napoli), a fost găsit mort într-o parcare abandonată de sub tribuna rezervată oaspeţilor de la stadionul Diego Armando Maradona, unde campioana Italiei a jucat duminică împotriva formației AC Milan.

Stadionul Diego Armando Maradona al echipei NapoliFoto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

>> Serie A: Remiză nebună între campioana en-titre și AC Milan

Un fan al lui Napoli a murit încercând să intre fără bilet la meciul cu AC Milan

Potrivit Gazzetta dello Sport, un prieten al victimei ar fi declarat poliţiei că ambii s-au strecurat în stadion printr-un pasaj subteran, încercând să ajungă în tribună fără bilet la meci.

În vârstă de 42 de ani, Di Luzio a mers primul și s-a cățărat încercând să ajungă mai sus în tribună, dar a căzut de la o înălţime de aproximativ 20 de metri. Accesul prietenului său a fost blocat de o grindă căzută, iar acesta a renunţat să mai încerce să intre.

A fost declanşată o anchetă în acest caz și nu este exclusă posibilitatea ca totul să se fi întâmplat altfel decât descrie prietenul victimei, scrie News.ro.

„Tony” Scotto era căsătorit și avea doi copii. Despre moartea sa a vorbit și Josi Della Ragione, primarul din Bacoli.

„Tony a fost un tată iubitor, un om care și-a adorat familia și pământul. Tony a fost un fiu al comunei Bacoli. A iubit foarte mult viața. Întotdeauna cu un zâmbet pe față. Întotdeauna jovial.

La doar 42 de ani, lasă în urmă o mare durere. Lasă în urmă doi copii mici, soția, membrii familiei. O familie de oameni harnici. Și mulți, mulți colegi și prieteni. Autoritățile competente vor stabili ce s-a întâmplat aseară, în apropierea stadionului 'Diego Armando Maradona'. Acum, doar doliu. Și durere pentru o mare pierdere.

Îmi voi aminti mereu de el, când, ca tânăr fan al lui Napoli, amândoi posesori de abonamente, urmăream iubita noastră echipă. Împreună cu mulți alți oameni din Bacoli. Erau zilele revenirii în Serie A, după întunericul falimentului. Să mergem la stadion era întotdeauna o mare bucurie.

Și așa ar trebui să fie, întotdeauna. Pentru toată lumea. Un tânăr ne părăsește. Un vechi prieten. Un fiu al lui Bacoli. Odihnește-te în pace, Tony” - Josi Della Ragione.

Clasament Serie A

1. Inter 25 puncte

2. Juventus 23

3. AC Milan 22

4. Napoli 18

5. Fiorentina 17 (-1 meci)

6. Atalanta 16 (-1 meci) etc.