​Youcef Atal a distribuit o postare care conţine „apeluri la violenţă” legate de conflictul din Israel, iar clubul său, OGC Nice, a decis să îl suspende.

Youcef AtalFoto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Youcef Atal, suspendat de Nice - Algerianul este acuzat că a făcut apologia terorismului

Atal a distribuit sâmbătă un videoclip postat de Mahmoud al-Hasanat, în care predicatorul palestinian îi cere lui Dumnezeu „să facă o zi neagră pentru evrei” și „să fie alături de locuitorii din Gaza care aruncă cu pietre”.

Fotbalistul a șters rapid postarea și și-a cerut scuze pe Instagram.

„Nu a fost în intenția mea să șochez lumea și îmi cer scuze. Condamn cu tărie orice formă de violență, oriunde în lume, și sunt de partea victimelor războiului. Niciodată nu am susținut mesajele de ură. Pacea este un ideal în care cred cu tărie” - Youcef Atal.

Clubul din Ligue 1 a anunțat miercuri că Atal a fost suspendat. Fotbalistul va trebui să-și explice poziția în fața Comisiei de Disciplină a Ligii franceze și a anchetatorilor. El e acuzat că a avut o reacție antisemită și a făcut apologia terorismului.

„S-a decis suspendarea lui Youcef Atal pe o perioadă nedeterminată. Dorim să subliniem că reputația și unitatea OGC Nice rezultă din comportamentul tuturor angajaților săi, care trebuie să fie în acord cu valorile apărate de instituție.

Având în vedere natura conținutului distribuit și gravitatea acestuia, clubul a luat decizia de a lua imediat primele sancțiuni disciplinare împotriva jucătorului, anterioare celor care ar putea fi decise de autoritățile sportive și judiciare” - OGC Nice.

Decizia celor de la OGC Nice vine după ce „prefectul Alpes-Maritimes și primarul orașului Nisa au sesizat fapta comisă de Atal, care a încălcat articolul 40 din codul de procedură penală. Procuratura a deschis o anchetă preliminară asupra acuzațiilor pentru terorism și instigare publică la ură sau violență, din cauza unei anumite religii. Ancheta este încredințată serviciului de poliție judiciară din Nisa”.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> ​Karim Benzema intervine în războiul din Israel și este insultat în cinci limbi diferite de un fost fotbalist

>> Eric Cantona, comentarii controversate despre războiul din Israel: „Eliberați Palestina”

>> Scandal la Bayern Munchen după ce unul dintre fotbaliști a postat mesaje pro-palestiniene

>> Internațional olandez, suspendat în Bundesliga pentru mesaje pro palestiniene