Olandezul Anwar El Ghazi a postat duminică pe rețelele de socializare mai multe mesaje pro Palestina, iar clubul său, Mainz 05, a decis să îl suspende, deși atacantul a șters între timp postarea.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

>> Eric Cantona, comentarii controversate despre războiul din Israel: „Eliberați Palestina”

Mainz l-a suspendat pe Anwar El Ghazi - Olandezul a șters între timp mesajul problemă

Clubul din Bundesliga a anunțat marți într-un comunicat decizia de suspendare a atacantului Anwar El Ghazi.

„FSV Mainz 05 îl suspendă pe Anwar El Ghazi de la antrenamente și jocuri. Măsura vine ca răspuns pentru o postare de duminică seară, ștearsă între timp de pe rețelele de socializare. El Ghazi luase o poziție intolerabilă pentru club față de conflictul din Orientul Mijlociu.

Mainz 05 respectă faptul că există perspective diferite asupra conflictului complex din Orientul Mijlociu, care se desfășoară de zeci de ani. Cu toate acestea, clubul se distanțează în mod clar de conținutul postării, deoarece nu reflectă valorile noastre” – a anunțat Mainz, pe site-ul oficial.

Atacantul olandez în vârstă de 28 de ani susținea în repectiva postare, printre altele, că nu este un război, dacă una dintre părți are arme nucleare și este finanțată cu miliarde de dolari.

Mesajul se încheia cu sintagma „De la râu la mare, Palestina va fi liberă”, o lozincă a susținătorilor palestinieni.

Anwar El Ghazi are două prezențe în naționala Olandei și a trecut în carieră pe la Ajax, Lille, Aston Villa, Everton și PSV.

>> Scandal la Bayern Munchen după ce unul dintre fotbaliști a postat mesaje pro-palestiniene