FC Metz a anunțat, joi, că i-a prelungit contractul antrenorului Ladislau Boloni, tehnician în vârstă de 70 de ani.

Ladislau BoloniFoto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Ladislau Boloni și-a prelungit până în 2025 contractul cu Metz

Angajamentul lui Boloni (și al întregului său staff) cu Metz expira la finalul sezonului viitor. Noile contracte sunt valabile până în iunie 2025.

Ladislau Boloni a preluat-o pe Metz în vara anului trecut, atunci când echipa se găsea în Ligue 2. A reușit promovarea, iar după patru etape disputate din noul sezon de Ligue 1 echipa se găsește pe locul 13, cu 5 puncte.

Christophe Delmotte, antrenor secund, Christophe Marichez, antrenor cu portarii, Florian Simon, preparator fizic şi Sebastien Roi, antrenor secund responsabil cu video, şi-au prelungit de asemenea contractele, ei făcând parte din stafful lui Boloni de la Metz.

Născut pe 11 martie 1953, Ladislau Boloni a pregătit de-a lungul carierei echipele Nancy, naționala României (2000-2001), Sporting Lisabona, Rennes, AS Monaco, Al-Jazeera, Standard Liege, Al-Wahda, Lens, PAOK, Al Khor, Al-Ittihad, Antwerp, Gent, Panathinaikos, iar în prezent se află pe banca tehnică a celor de la Metz.

Ca jucător, Boloni a disputat 102 meciuri în naţionala României, între anii 1975 şi 1988. A fost și selecționer al tricolorilor în perioada 2000-2001. În zece partide cu el pe banca tehnică, România a înregistrat 6 victorii, 1 egal şi 3 înfrângeri.