Arbitrii acordă din ce în ce mai multe minute de prelungire pentru a evita tragerile de timp, dar UEFA nu va folosi aceste reguli „absurde” în competițiile pe care le organizează, informează Reuters.

13 minute de prelungire la un meci din AngliaFoto: Richard Sellers / PA Images / Profimedia

Fără meciuri de peste 100 de minute în competițiile europene, spune UEFA

Zvonimir Boban, care ocupă poziția de „șef al fotbalului” în cadrul UEFA, nu este de acord cu FIFA, care le cere arbitrilor să țină cont de toate momentele în care jocul este oprit (sărbătorirea golurilor, schimbări, accidentări) atunci când stabilesc cu câte minute vor fi prelungite reprizele.

Astfel, la Cupa Mondială din Qatar(dar și la cea feminină), multe meciuri au depășit în total 100 de minute, iar jucătorii s-au plâns spunând că volumul de muncă va crește într-un program deja încărcat.

„Este absolut absurd. În ceea ce privește bunăstarea jucătorilor, este un fel de tragedie, deoarece adăugăm aproape 12, 13, 14 minute.

Când joci 60, 65 de minute - pot vorbi din experiența mea, mai ales ca mijlocaș - când obosești, sunt ultimele 30 de minute de joc. Și apoi vine cineva și mai adaugă încă 15 minute.

Vor fi în jur de 500 de minute în plus la finalul unui sezon, ceea ce înseamnă 5-6 partide. E prea mult, numărul accidentărilor va crește.

Am criticat de atâtea ori programul încărcat, numărul mare de meciuri. Nu ascultăm jucătorii și antrenorii... Este o nebunie. Este prea mult, așa că nu vom face acest lucru. Orientările noastre sunt diferite” - Zvonimir Boban, fost jucător al echipelor Dinamo Zagreb și AC Milan.

Roberto Rosetti, șeful arbitrilor UEFA, l-a susținut pe Boban și a declarat că UEFA a lucrat timp de cinci ani pentru a crește timpul în care mingea se află în joc.

„Există ceva mai important decât precizia timpului suplimentar. De ce le place atât de mult oamenilor Liga Campionilor? Pentru că este intensă, este fantastică, jucătorii nu se opresc niciodată. Le spunem arbitrilor noștri să accelereze reluarea jocului în loc să se concentreze pe timpul de întrerupere” - Roberto Rosetti.