După două zile de meciuri (s-au jucat în total patru partide), fanii fotbalului au observat următorul detaliu: duelurile de la Mondialul din Qatar beneficiază de mult prea multe minute de prelungire decât am putut vedea până acum la orice meci de fotbal.

Arbitru la CM de fotbal din QatarFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Meciurile zilei de marți la Mondialul din Qatar - Campioana mondială en-titre debutează marți în competiție

FIFA este mult mai strictă cu timpii pierduți în timpul unui meci

Chestionat pe marginea acestui aspect, Pierluigi Collina, președintele Comisiei de Arbitri FIFA, a venit cu o explicație.

Astfel, fostul arbitru spune că forul mondial a luat decizia de a maximiza timpul efectiv de joc. FIFA este mult mai strictă cu fiecare moment de întrerupere (accidentări, schimbări, reluări VAR, trageri de timp, etc).

„Vrem să evităm meciurile cu 42, 43, 44 minute de joc efectiv. Deci, timpii de înlocuiri, penalizări, celebrări, intervenții medicale sau VAR vor trebui compensați”, a spus Pierluigi Collina.

Va exista un cronometru aparte și pentru momente precum bucuria de la goluri sau timpul până când un jucător care este eliminat va părăsi terenul de joc.

Oficialul italian a lăsat să se înțeleagă că ar putea exista undeva la 7-8 minute de prelungire și la un meci care nu a avut parte de evenimente speciale.

Cu cât au fost prelungite meciurile de până acum de la CM 2022 Qatar

Qatar - Ecuador: 12 minute (6 minute în prima repriză + 6 în a doua repriză)

Anglia - Iran: 29 de minute (15 + 14)

Senegal - Olanda: 14 minute (3 + 11)

SUA - Țara Galilor: 15 minute (4 + 11).

S-ar putea să te intereseze și:

>> Contestatarii CM din Qatar, imagine dură: Cum „a îngropat” FIFA fotbalul

>> VIDEO CM 2022 Qatar: O jurnalistă a fost jefuită într-o transmisie live de la Doha

>> VIDEO FOTO Festivitatea de deschidere a CM 2022 Qatar: Show la Doha - Lumini, umbre și Morgan Freeman într-un rol principal

>> De ce Qatar este o țară cu totul specială - De la pescuitori de perle și sărăcie, până la zgârie-nori și ambiții uriașe>> De ce atât de mulți oameni urăsc Cupa Mondială Qatar 2022. Partea politică a celui mai scump campionat mondial de fotbal din istorie

>> CM: 2022 Qatar: Programul complet al competiției - Orele la care vor putea fi urmărite meciurile