Ianis Hagi a fost împrumutat de Glasgow Rangers la Deportivo Alaves, iar fotbalistul român a fost miercuri prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă.

Ianis HagiFoto: Kirk O'Rourke/Rangers FC / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ianis Hagi: „Port numărul 10 și eu trebuie să creez, să dau pase și să trag”

Fotbalistul în vârstă de 24 de ani va evolua până la finalul sezonului pentru echipa din LaLiga, prima ligă de fotbal a Spaniei.

„Vreau să le mulțumesc celor din club și agenților mei care au făcut posibil transferul. Sunt foarte fericit că sunt aici. Visul meu a fost mereu să joc în La Liga, iar Alaves mi-a oferit această posibilitate.

Am vorbit cu foști jucători de la Alaves, am vorbit cu Adrian Ilie care este un prieten bun cu tatăl meu și cu familia mea. A fost o decizie bună pentru noi. La Alaves au jucat mulți fotbaliști talentați aici.

Cred că orice poziție în față e ok pentru mine. Dar voi juca unde mi se va cere și voi da totul. Este o responsabilitate pentru mine și o presiune că tatăl meu a jucat în La Liga.

Fizic mă simt foarte bine. Port numărul 10 și eu trebuie să creez, să dau pase și să trag. Astea sunt așteptările mele” - Ianis Hagi.

Internaționalul român a ajuns în 2020 la Glasgow Rangers, după ce a trecut pe la Viitorul Constanța, Fiorentina și Genk și este evaluat de Transfermarkt la 4 milioane de euro.

În cele 99 de meciuri jucate în tricoul lui grupării scoțiene, Ianis Hagi a înscris 16 goluri și a oferit 21 de pase decisive. El a devenit campion al Scoției în sezonul 2020/21.