Barcelona a câștigat titlul în LaLiga și pregătește următorul sezon, în care speră să fie mai activă și în competițiile europene, de unde a cam lipsit în ultimii doi ani. Antrenorul catalanilor a discutat despre posibila plecare a lui Ousmane Dembele în această vară.

Ousmane DembeleFoto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ousmane Dembele, prioritatea numărul 1 a celor de la Paris Saint Germain - Ce spune Xavi despre plecarea acestuia

Barcelona i-a adus în această vară pe Ilkay Gundogan, Inigo Martinez și Oriol Romeu, iar formația antrenată de Xavi Hernandez este pregătită de un nou sezon plin de provocări.

Catalanii au disputat deja două amicale în turneul de pregătire, ba chiar au învins marea rivală Real Madrid, într-un meci disputat în Texas, pe stadionul AT&T din Arlington.

Campioana Spaniei a câștigat duelul cu Real Madrid cu scorul de 3-0, grație reușitelor înscrise de Ousmane Dembele, Fermin Lopez și Ferran Torres.

Chiar și așa, Barcelona are mari șanse să rămână fără cel mai scump jucător din istoria clubului. Ousmane Dembele este dorit de Paris Saint Germain, iar francezii sunt dispuși să achite clauza de reziliere în valoare de 50 de milioane de euro, valabilă până la 31 iulie.

Vestea a fost comentată și de antrenorul echipei, Xavi Hernandez, care a subliniat că Dembele este fericit la Barcelona.

„Vom vedea, în perioada de transferuri nu se știe niciodată ce se va întâmpla.

Îl văd pe Ousmane fericit la Barca. Dacă va fi ceva, sigur ne va spune. Deocamdată e aici și e fericit.” - a transmis antrenorul campioanei Spaniei.

185 de apariții, 40 de goluri și 43 de assist-uri sunt cifrele lui Ousmane Dembele în tricoul Barcelonei.

60 de milioane de euro este cota de piață a acestuia, conform Transfermarkt.